Ülkelerine Gitmek İsteyen Suriyeliler Öncüpınara Akın Etti

Kurban Bayramını ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler, sabah saatlerinden itibaren ülkelerine gitmeye başladı.

Ülkelerine Gitmek İsteyen Suriyeliler Öncüpınara Akın Etti
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 11:21
Kurban Bayramını ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler, sabah saatlerinden itibaren ülkelerine gitmeye başladı.
Suriyeliler, Kilis Valiliğinin izni ile 1-18 Ağustos tarihleri arasında Suriyenin Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus ve El Bab bölgelerine online randevu sistemine kayıt olduktan sonra gidebiliyor. Yaşlı ve engelli Suriyelilere ülkelerine geçişlerinde öncelik veriliyor.
Sabah saatlerinden itibaren Öncüpınar Sınır Kapısına gelen çok sayıda Suriyeli, kuyruğa girdi. Kapıların açılmasıyla birlikte kısa süreli izdiham oluşurken, Suriyeliler, görevlilerin yardımıyla kuyruğa giderek işlemlerini yaptırdılar. Polis, jandarma görevlilerin eşliğinde Göç İdaresi tarafından kayıtları yapılan Suriyeliler, daha sonra Pasaport Polisi tarafından son kayıtları yapılmasına müteakip Gümrük görevlilerinin nezaretinde tahsis edilen otobüsler ile ülkelerine gidiyor.
Sağlık Müdürlüğü görevlileri, 15 yaş altı çocuklar için aşı kartlarını yanlarında getirmeleri, aşı kartı olmayanlara aşı yapıldığı bildirildi.
Cibrin Yusuf, Mardinde mimarlık fakültesinde okuduğunu ifade ederek, “Kurban bayramı için ailemi görmeye gidiyorum. Suriyede Kobaniye gidiyorum. Annem, babam, kardeşlerim Suriyede ben Türkiyede tek başıma yaşıyorum. 2.5 yıldır Suriyeye gitmedim. Ailemi hiç görmedim” dedi.
Halak Hüseyin ise Kurban Bayramı izni veren Türk yetkililerine teşekkür ettiğini ifade ederek, “Bugün Gaziantepten Azezin Düden köyüne gidiyorum. Akrabalarımızı 4 yıldır görmüyorum. Hediyelerimiz ile birlikte akrabalarımızı görmeye gidiyoruz. İnşallah orası hoşumuza giderse, geri Türkiyeye dönmemeyi de düşünüyorum” diye konuştu.
Suriyelilerin dönüşlerinin ise 3 Eylül 31 Aralık tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık