Uçhisarda Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Gecesi Düzenlendi

Nevşehirin merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde “Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Gecesi” düzenlendi.

Uçhisarda Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Gecesi Düzenlendi
  • 29 Temmuz 2018, Pazar 22:42
Nevşehirin merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde “Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Gecesi” düzenlendi.
Nevşehirin merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye-Azerbaycan kardeşlik gecesinde Azeri sanatçılar konser verirken, Azerbaycan Cumhuriyetinin 100.yıldönümü kutlandı. Uçhisar Belediyesi Kadıneli Restaurantta düzenlenen programa Nevşehir Vali Vekili Ahmet Soley, Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva, MHP İl Başkanı İlhan Kaya, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker ve vatandaşlar katıldı.
Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Türk dünyası ve Azerbaycan Türkiye ilişkilerini değerlendirdiğimiz zaman Azerbaycanımızın iki devlet bir millet şablonunun üzerine tamamen oturmuş bizi yansıtan bir ilkedir. İşte bundan dolayı sayın vekilimin de gayretleriyle Türkiye ile birlikte Azerbaycan dünyada güç birliğinin önderliğini yapacaktır. Ama bunlarla birlikte 10 tane daha Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti endamında olan ve Türk milletimizin yansıtan ülkelerimiz var. Bunlarla da nasıl ne şekilde ve dünya üzerinde nasıl bir güç oluşturabileceğimizi burada işte bu birlikteliğimizin atıldığı tohumlar neticesinde elde edeceğiz” diye konuştu.
Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva da, Biz İstanbulun orada kilidiyiz dedi. Paşayeva, “Değerli kardeşlerim Karabağ, Kırım, Ahıska, Kerkük, Bayır Bucak, Türkmen Dağı, Kuzey Kıbrıs bunlar İstanbulun, Ankaranın Bakünün kilitleridir. O kilitler daha zayıf olduğunda biz de zayıflayacağız. Güçlenirse hepimiz daha da güçleneceğiz. Bize siz neredesiniz dediklerinde milyonlar hep birlikte biz buradayız demeyi başarmalıyız” dedi.
Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva, konuşmasının ardından Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslana plaket takdim ederken, Belediye Başkanı Karaaslan da Azerbaycandan gelen misafirlere çeşitli hediyeler takdim etti.
Uçhisarda düzenlenen program daha sonra Azerbaycandan gelen sanatçıların şarkılarını seslendirmesiyle devam etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık