Uçhisar Belediyesi Kapadokya Üniversitesine Bina Tahsis Etti

Uçhisar Belediyesi tarafından Kültür Merkezi olarak hizmet veren bina 25 yıllığına Kapadokya Üniversitesine tahsis etti.

Uçhisar Belediyesi Kapadokya Üniversitesine Bina Tahsis Etti
  • 31 Ağustos 2018, Cuma 18:13
Uçhisar Belediyesi tarafından Kültür Merkezi olarak hizmet veren bina 25 yıllığına Kapadokya Üniversitesine tahsis etti.
Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan ve Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar Uçhisar Belediyesinde düzenledikleri basın toplantısında Kapadokya Üniversitesinde bulunan Gastronomi Bölümünün Uçhisarda eğitim vermesi için protokol imzaladı. Yapılan protokol çerçevesinde Uçhisarda bulunan Kültür Merkezi Kapadokya Üniversitesine 25 yıllığına tahsis edilirken 2018-2019 eğitim öğretim yılında bu bina Gastronomi Bölümü olarak eğitim vermeye başlayacak. İmza protokol töreninde konuşan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, “Kültür merkezi olarak kullandığımız ve 2 bin metre karelik kapalı alanımızı Kapadokya Üniversitesine tahsisi konusunda görüşmelerimiz oldu. Kapadokya Üniversitesi de bizlerin yapmış olduğu bir teklif üzerine binada incelemelerde bulundular. Kapadokya Üniversitesi Gastronomi bölümünü Uçhisarda açacak. Bu binamızın tahsisine yönelik bir protokol imzalayacağız. Bu binamızı 25 yıllığını Kapadokya Üniversitesine tahsis ediyoruz” dedi.
Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasarda açıklamasında Kapadokyanın göz bebeği Uçhisarda bir üniversitenin bayrağını göstermek bizler için gurur verici bir olay dedi. Karasar, “Kapadokya Üniversitesi olarak Uçhisar Belediye Başkanımız Ali Karaaslana teşekkür ediyoruz. İsmimiz Kapadokya Üniversitesi olduğu için tüm Kapadokyayı biz açık kampus alanı olarak görüyoruz. Her ne kadar merkezimiz Mustapaşada olsa da Uçhisar, Ortahisar ve Avanos Kapadokyanın önemli değerleridir. Uçhisar Kapadokya bölgemizin gözbebeği olan bir yer. Uçhisarda bayrak göstermek bir üniversite için gurur verici bir hadisedir. Uçhisar sadece bir turizm potansiyeli olarak değil, sosyal, kültürel, eğitim potansiyelinde gelişmesine katkı sağlayacağımız için mutluyuz, gururluyuz. Başkanımıza bize bu konuda bir fırsat verdiği için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Düzenlenen basın toplantısı protokol imzalanmasıyla sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık