Tuzla Belediyesi Hemşehri Dernekleri Platformundan Yerli Ve Milli Ürün Tüketimine Davet

Tuzla Belediyesi Hemşehri Dernekleri Platformu, ABD kaynaklı ekonomik saldırıya sert tepki göstererek yerli ve milli ürün tüketimi çağrısında bulundu. Platform, “Ülkemizin geleceği için her zaman ve koşulda devletimizin yanındayız. Aziz milletimizin vatan sevgisi ekonomik saldırılarla dize getirilemez ve getirilemeyecektir” mesajı verdi.

Tuzla Belediyesi Hemşehri Dernekleri Platformundan Yerli Ve Milli Ürün Tüketimine Davet
  • 16 Ağustos 2018, Perşembe 13:02
Tuzla Belediyesi Hemşehri Dernekleri Platformu, ABD kaynaklı ekonomik saldırıya sert tepki göstererek yerli ve milli ürün tüketimi çağrısında bulundu. Platform, “Ülkemizin geleceği için her zaman ve koşulda devletimizin yanındayız. Aziz milletimizin vatan sevgisi ekonomik saldırılarla dize getirilemez ve getirilemeyecektir” mesajı verdi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcının en değerli 3 projesi arasında yer alan Tuzla Belediyesi Hemşehri Dernekleri Platformu, ABDnin ekonomik saldırıları karşısında kenetlendi. Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı Kültür Evinde toplanan Tuzla Belediyesi Hemşehri Dernekleri Platformu, “Dolar Sizin Olsun, Türk Lirası Bize Yeter, Kendi Malını Kullan, Kendi Kaliteni Arttır” başlıklı basın açıklaması ile tepkisini ortaya koydu. Farklı yörelerin il, ilçe, köy dernek başkanları tarafından imza altına alınan açıklamayı platform Başkanı Recep Demir okudu.

Devlet ve millet olarak bir olmadıkça bu saldırılar devam edecektir
Tuzla Belediyesi Hemşehri Dernekleri Platformu Başkanı Recep Demir, yerli ve milli vurgusu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun 100. yılına yaklaşırken kuruluşunda hedeflenen muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için çok çaba sarf etmekteyiz. Bu kadim Anadolu medeniyeti yüzyıllar boyunca dünyada nizam, intizam ve adaletin timsali olmuştur. Ülkemizin yeniden her anlamda dünyada hak ettiği yeri alabilmesi için yapılan çalışmalara sürekli olarak engeller çıkartılmaktadır. Son olarak ABDnin açıkça Türkiyeyi hedef aldığı ekonomik bir saldırı ile karşı karşıyayız. Bu durumda Tuzla Belediyesi Hemşehri Dernekleri Platformu olarak burada hazır bulunan dernek başkanlarımız ile bir basın açıklaması yapmak zorunluluğu oluştu. Bu yaşadığımız olaylar gösteriyor ki bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli var. Kimi zaman siyasi, kimi zaman ekonomik, kimi zaman da askeri müdahaleler şeklinde oluyor. Dolayısı ile biz devlet ve millet olarak bir olmadıkça bu tür saldırılar artarak devam edecektir. Bu tür ekonomik saldırılarda bizlere düşün görev ise bilinç ve farkındalık oluşturmaktır.

Yerli ve milli olma bilinci her koşulda birinci önceliğimiz olmalı
Recep Demir yaptığı açıklamada, Ülkemizin her sektöründe yerli ve milli olmanın önemini kavramalıyız. Bunu yaparken her türlü israftan ve kendi üreticimize zarar veren ithalattan kaçınmalıyız. Bizlere düşen görev sadece bu tür ekonomik saldırılarda değil bir ömür boyu yerli malı kullanmak, tutumlu olmak ve israftan kaçınmaktır. Bu bilinci dernek üyelerimiz ile paylaşırken çocuklarımızın milli olmayan mallara karşı gösterdikleri sadece özenti seviyesindeki bağlılıklarının kaliteli ve milli olan, anne ve babaların çalışarak onların alın terleri ile üretilen malların daha iyi olduğunun farkındalığını oluşturmak istiyoruz. Kendi ürettiğimiz özellikle temel tüketim ihtiyaçları yerli üreticilerden karşılanmalı, yabancı hayranlığından uzaklaşmalıyız. Yerli ve milli olma bilinci her koşulda birinci önceliğimiz olmalı ifadelerini kullandı.

Devletimizin yanındayız
Yaşadığımız bu süreçte toplumun tüm kesimlerini itidalli hareket etmeye davet ediyoruz diyen Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: Bizler Tuzla Belediyesi Hemşehri Dernekleri Platformu olarak ülkemizin geleceği için her zaman ve koşulda devletimizin yanındayız.Şunun bilinmesi gerekir ki; aziz milletimizin vatan sevgisi ekonomik saldırılarla dize getirilemez ve getirileyemecektir. Bu duygu ve düşüncelerle toplumumuzun tüm kesimlerinde bir farkındalık oluşturulması temennisi ile herkese teşekkür ediyoruz.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık