Tuz Odası Ziyaretçilerini Bekliyor

Çankırı Buğday Pazarı Medresesinde bulunan Tuz Odası, Çankırıyı ziyarete gelen vatandaşların hizmetine sunuluyor.

Tuz Odası Ziyaretçilerini Bekliyor
  • 15 Eylül 2018, Cumartesi 8:43
Çankırı Buğday Pazarı Medresesinde bulunan Tuz Odası, Çankırıyı ziyarete gelen vatandaşların hizmetine sunuluyor.
Çankırının meşhur kaya tuzunun vatandaşlara sunulduğunu Tuz Odası birçok hastalığa şifa kaynağı oluyor. Çankırıya gelerek Tuz Mağarasına gidemeyen ziyaretçiler için dizayn edilen Tuz Odasında Tuz Mağarasından çıkarılan ve herhangi bir işlem görmemiş kaya tuzu kütleleri bulunmakta. Burayı ziyarete gelen vatandaşlar, belirli bir süre bulunarak nefes darlığı ve astım hastalıklarına şifa arıyor.
Tuz Odası hakkında açıklamalarda bulunan Ali Bülent Dereli, Burası Çankırı Belediyesi tarafından turizme kazandırılan Buğday Pazarı Medresesi. Tuz Mağarasına gidip göremeyenler için tavan taban tüm yerleri tuzla kapladık. Bir ekranımız var burada da Tuz Mağaramızın görüntüleri var. Gelen ziyaretçilerimizin çoğu bu ekran sayesinde tuz mağarasına gitme isteği uyanıyor onları da Tuz Mağarasına yönlendiriyoruz. Tuz Odamızın özelliği sağlık sektöründe astım, nefes darlığı çeken insanlar için tuzun yaydığı eksi iyonun akciğerdeki bronşların tam açılmasını sağlıyor. Tuz lambaları da bu sebepten dolayı bayağı revaçta. Dünyanın en kaliteli tuzlarından birisi Çankırı Tuz Mağarasından çıkıyor. Tuzlar genelde killi çıkıyor ama bu tuzların beyaz tuzda saflık derecesi en yüksek yemeklik tuz olarak piyasada satılıyor. Tuz Mağarasını görmeden ölmeyin diyorum. Çankırıya bekliyorum dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık