Tütüncü, “Kepezin Değerini Kat Kat Arttırdık”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bugüne kadar 40 bin tapu verdiklerini ve 40 binden fazla da tapu tahsisi yaparak, Kepezin değerini arttırdıklarını söyledi.

Tütüncü, “Kepezin Değerini Kat Kat Arttırdık”
  • 04 Ekim 2018, Perşembe 12:17
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bugüne kadar 40 bin tapu verdiklerini ve 40 binden fazla da tapu tahsisi yaparak, Kepezin değerini arttırdıklarını söyledi.
Antalyanın arka bahçesi olarak bilinen Kepezin değerinin her geçen gün daha da arttığını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2009 yılından itibaren yapılan her hizmetin ilçenin gelişiminde büyük payı olduğunu söyledi. Görevdeki ilk yıllarında tek gündemlerinin tapular, 2B ile vakıf arazileri sorunları olduğuna değinen Başkan Tütüncü, “Şimdi ise nereden nereye geldiğimizi, kaç kişiye tapu verdiğimizi konuşuyoruz” dedi. Kepezin tarihinde mülkiyet problemlerinin çözüldüğü bir başka dönem yaşanmadığına değinen Başkan Tütüncü, “Kepezin 35-40 yıldır çözüm bekleyen bölgesel imar problemlerini çözdük. Duraliler den Varsaka, Düden çayı havzasından Altınovaya, Gülverene kadar kördüğüm olan imar sorunlarını çözebilmek için koştuk. Bugün gelinen noktada 40 bin tapu verdik ve 40 binden fazla da tapu tahsisi yaptık. Cumhuriyet tarihinin de en büyük Vakıf takasını gerçekleştirdik” diye konuştu.

‘Gecekonduları yıktık, gönülleri yıkmadık
Vakıf arazilerindeki gecekonduların 40 yıldır devam eden tapu sorununa da değinen Başkan Tütüncü, “Vakıf arazilerinin üzerinde yoğun gecekondulaşma vardı. Cumhuriyet tarihinin en büyük Vakıf-Hazine arazisi takasını yaparak, yıllardır ‘ Ben nasıl tapu alırım? diye düşünen hak sahiplerinin hayallerini gerçekleştirdik.” dedi. Kepezde 60 binden fazla gecekondu yıkıldığını da hatırlatan Başkan Tütüncü, “Biz gecekonduları yıktık, ancak hiçbir zaman gönülleri yıkmadık. Yıkımlarımızı vatandaş ve belediye arasında kavga olmadan başardık. Gecekondulardan modern şehirleşmeye olan dönüşümü hemşehrilerimiz ile birlikte gerçekleştirdik. “ dedi.

31 mahallede emsal artışı
Tapu teslimi ile yetinmediklerini de belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçenin doğu yakasına yaptıkları en önemli icraatın ise emsal artışı olduğunu söyledi. Habibler, Hüsnü Karakaş, Baraj, Sütçüler ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerinde 2009dan sonra gerçekleştirilen en önemli icraatın yüzde 42 oranında yapılan emsal artışı olduğunu hatırlatan Başkan Tütüncü, “ Bu artışlar ile 18 daire yapılabilen yere 24 tane daire yapılabilir hale geldi. İki dairesi olan bir hemşehrimize ilave olarak 1 daire daha vermiş olduk. Emsal artışı ile bölgede ada bazındaki parsellerdeki yapılaşmanın önünü açtık. 31 mahallemizde gerçekleştirdiğimiz kat artışları, verdiğimiz 40 bin tapu, 40 bin üzerinde gerçekleştirdiğimiz tapu tahsisleri ile Kepezin değerini kat ve kat artırdık“ diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık