Tuşba Belediyesinden Kültür Gezileri

Vanın Tuşba Belediyesi, dezavantajlı kadınlara yönelik açmış olduğu kilim ve el sanatları kurslarına katılan kursiyerler için moral ve motivasyon gezisi düzenledi.

Tuşba Belediyesinden Kültür Gezileri
  • 28 Ağustos 2018, Salı 10:00
Vanın Tuşba Belediyesi, dezavantajlı kadınlara yönelik açmış olduğu kilim ve el sanatları kurslarına katılan kursiyerler için moral ve motivasyon gezisi düzenledi.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, açmış olduğu kurslara katılan kursiyerlere yönelik düzenlediği kültür gezilerini geleneksel hale getirerek, eğitmenler eşliğinde kursiyerlerin aileleriyle birlikte huzur dolu vakit geçirmelerini sağlıyor. Tuşba Belediyesi, kurulduğu günden bugüne kadar göçle gelen ailelerin oturduğu mahallelerdeki dezavantajlı kadınlara yönelik açtığı kursların yanı sıra bir de kültür gezileri düzenleyerek ilin tarihi ve turistik yerlerini tanımalarına destek oluyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün, Tuşba Belediyesinin Vana kazandırdığı; 15 Temmuz Şehitler Parkı, ‘Tarihi Van Evleri Mahallesi ile ‘Mollakasım Mavi Bayraklı Plajı gibi kentin gözde mekanlarına düzenlediği kültür gezisine katılan kadınlar, duydukları memnuniyeti dile getirerek böyle bir fırsatı kendilerine tanıyan Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçeye teşekkür ve dua ettiler.
Kadınlara eşlik eden Belediye Başkan Yardımcısı Necla Orbayı ise, kültür gezilerinin önemli bir etkinlik olduğunu vurguladı. Kadın kursiyerlere yönelik düzenlenen kültür gezisi ile Tuşba Belediyesinin Tuşbalılara ve Vanlılara kazandığı güzel mekanları tanıtmak, kadınlar arasında birlik ve beraberliği artırmayı hedeflediğini söyledi. Tuşba Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışı ile parmakla gösterilen bir belediye olduğunu anlatan Orbayı, “Bayanlarımıza yönelik böyle bir etkinliği hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Birçok bayan hemşehrimiz İskele 15 Temmuz Şehitler Parkını, Tarihi Van Evleri Mahallesini ve Mollakasım Mavi Bayraklı Halk Plajını ilk kez böyle geniş yelpazede gezerek bilgi sahibi oluyorlar. Hatta çoğu bayanlar ilk kez görüyor. Böyle bir hizmete öncülük etmenin heyecanı ve sevinci içerisindeyiz. Geziden dönen bayanların düşüncelerinin bizlere olumlu yansıması sosyal belediyecilik anlamında bizleri yeni projeleri hayata geçirmeye teşvik ediyor. İnşallah gelecek nesillere daha güzel projeler üreterek halkımıza belediyecilik alanında tüm ilklere imza atan Tuşba Belediyesi bundan sonrada daha büyük projeleri halkımız için hayata geçireceğiz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık