Türkiyenin Ve Çevre Ülkelerin İlk Aslanparkı Tuzlada Açıldı

Tuzlada sadece yırtıcı kedigillerin bulunduğu AslanPark kapılarını ziyaretçilerine açtı. Türkiyede bir ilk olan AslanParkta 12den fazla yırtıcı ırk bulunuyor.

Türkiyenin Ve Çevre Ülkelerin İlk Aslanparkı Tuzlada Açıldı
  • 28 Ekim 2018, Pazar 15:25
Tuzlada sadece yırtıcı kedigillerin bulunduğu AslanPark kapılarını ziyaretçilerine açtı. Türkiyede bir ilk olan AslanParkta 12den fazla yırtıcı ırk bulunuyor.
Dünyanın üçüncü, Türkiyenin ilk AslanParkı kapılarını ziyaretçilerine açtı. 8 dönüm üzerine kurulu, yeni nesil hayvanat bahçesi olarak inşa edilen, içerisinde 12 farklı büyük kedi cinsinin ve 30a yakın hayvanın bulunduğu Aslan Park, Tarım ve Orman Bakanlığının izni ve onayıyla hayata geçirildi. European Association Of Zoos (EAZA) standartlarında dizayn edilen AslanParktaki kedi türleri, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Polonya, Malta gibi ülkelerden, İsviçre merkezli CITIES belgeleri alınarak getirildi.

Doğal ortamlarından değil, yetiştirme merkezlerinden getirildi
Avrupadan getirilen kedilerin tümü, başka hayvanat bahçelerinden ve yetiştirme merkezlerinden getirildi. Doğal ortamlarında yaşayamayan ve yaşayamayacak olan canlılara ev sahipliği yapan AslanParkta, uzman veteriner kadrosunun dışında, tecrübeli bakıcı kadrosu hizmet veriyor. Canlıların doğal yaşamlarından değil, 4 nesildir yaşamlarını sürdürdükleri merkezlerden geldiklerini belirten Via Grubu Genel Müdürü Ogün Turanlı, “Tüm canlılarımız en hassas şekilde, doğal ortamlarına yakın alanlarda yaşamlarını sürdürmek için getirildi. Her biri uluslararası hayvan taşıma kurallarına uygun olarak tesisimizdeki yerlerini aldı” diye konuştu.
AslanParkta en çok ilgi gören canlılarına arasında bebek aslanlar bulunuyor. 2 aylık yavrular, ziyaretçilerin ilgi odağı olurken, benzersiz bir deneyim yaşama fırsatı sunuyor. Ziyaretçilerin bebek aslanları biberonla besleme imkanı yakalayabildikleri AslanParkta, hayvanlarla ziyaretçiler arasında sadece 3 santimetrelik cam bulunuyor, bu da AslanParkı gezen ziyaretçilerin hayatları boyunca unutamayacakları bir hayvanat bahçesi deneyimi yaşamalarına imkan tanıyor.

Gözümüz gibi bakıyoruz
AslanParkta bulunan canlıların türlerinin devam etmesini de sağlayacaklarını belirten Ogün Turanlı, ”Bunun örneği dünyada iki tane var biz üçüncüyüz. Dünyada üçüncü örneğini yaptığımız tesisimizin içinde 30dan fazla hayvanımız, 12den fazla ırkımız var. En büyük özelliğimiz, tamamen kedigillerden yırtıcı olanları. Dolayısıyla buradaki hayvanlarımızın hepsi, Avrupadaki hayvanat bahçelerinden ve yetiştirme çiftliklerinden bizim projemize dahil oldular. Bizim profesyonel bir ekibimiz var. Biz bu projeye başladığımızda yapım ve inşaat aşamasında yurt dışından danışman bir ekip aldık. Biz burada kafes sistemi değil, tamamen cam modeli kullanıyoruz. Dünyada bunun örneği çok az. Birebir hayvanlarla karşı karşıya oluyorsunuz, aranızda sadece 3 santimetrenin olduğu bir tesiste bulunuyorsunuz. İçeride tüm çalışanlarımız veteriner hekimler ve veteriner teknikerlerden oluşuyor. Yani veterinerin yanında hayvanlara bakan profesyonellerimiz de bir nevi veteriner. Dolayısıyla gözümüz gibi bakıyoruz, benden iyi bakıyorlar, emin olun kendileri çok rahatlar, çok keyifliler ve doğal ortamlarına çok yakın bir ortamda yaşıyorlar” dedi.

Türkiye Cumhuriyetinin ilk kayıtlı leopar doğumu AslanParkta
Turanlı ayrıca yakın zamanda Aslan Parkta Türkiyede bir ilkin de yaşanacağını duyurdu. Leoparlardan birinin hamile olduğunu ve Türkiyede ilk kez bir leoparın doğum yapacağını kaydeden Turanlı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Beyaz aslan ailemiz ve siyah leoparlarımız önümüzdeki hafta bize dahil olacak. Servalimiz de şu anda pasaportuna vize bekliyor. Herhalde 3 gün içinde burada. Bizim bu camiaya kattığımız özelliğimiz de şu anda dişi leoparımız hamile. Bir terslik olmazsa 10 gün içinde 3 tane yavru yapacak. Şu anda Tarım ve Orman Bakanlığına kayıtlı, Türkiyede doğurmuş leopar yok. İnşallah ilk defa yavru leoparamızı biz bu tesisimizde yapıp Türk halkına sevdireceğiz.”

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık