Türkiyenin İlk Nilüfer Üretim Merkezi Açıldı

Boluda, 7 bin 300 metrekarelik alana kurulan Nilüfer Sanat Parkında bulunan rengarenk 140 çeşit nilüfer ve 150 ile 500 yıl arasında değişen bonsai ağaçları ziyaretçileri büyülüyor.

Türkiyenin İlk Nilüfer Üretim Merkezi Açıldı
  • 04 Eylül 2018, Salı 18:12
Boluda, 7 bin 300 metrekarelik alana kurulan Nilüfer Sanat Parkında bulunan rengarenk 140 çeşit nilüfer ve 150 ile 500 yıl arasında değişen bonsai ağaçları ziyaretçileri büyülüyor.
Dünyanın sayılı nilüfer üretim merkezlerinden birisi olma yolunda ilerleyen Boluda, Türkiyenin ilk ve tek Nilüfer Sanat Parkı, düzenlenen etkinliklerle açıldı. Alpagutbey Mahallesinde 7 bin 300 metrekarelik alana inşa edilen Nilüfer Sanat Parkında, her biri 290 metrekare büyüklüğünde 4 havuzda 140 çeşit nilüfer yetiştiriliyor. Parkta ayrıca 100 metrekarelik bir alanda Bolu iklimine uygun ağaçlar da bonsai sanatı formunda yetiştiriliyor. Bonsai ağaç sanatının meraklılarının İstanbul ve Japonyadan gelecek ustalar sayesinde hem bu sanatın inceliklerini öğrenmesi, hem de üretim yapılması hedefleniyor. Çok sayıda çiçek ve ağaca ev sahipliği yapan parkta minyatürleştirilmiş 500 yaşındaki bir zeytin ağacı, 400 yaşında bir anıt meşe, kuş yuva ve yemlikleri ile endemik alabalık yetiştirme havuzu da bulunuyor.
Parkın açılışında konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Nilüfer Sanat Parkının genişleyeceğini belirterek, Bu parkın asıl sahibi Belgin Özer. Arkasın da bulunan yeşilliklerde ona ait. Gelecekte 500 çeşit nilüferin yetişeceği bu alan yetmeyecek. Parkın arkasında bulunan yeşil alanları da inşallah Boluya bağışlayacak” dedi.
Nilüferleri Bolu Belediyesine bağışlayan Hüseyin Usta ise, “Nilüfer çiçeği suyla birlikte olduğu için, suyun güzelliği, nilüferin güzelliği bu çiçeğin yetiştiriciliğinin gereği oluyor. Bu yönden gittikçe meraklarım arttı. Şimdi 513 çeşide sahibiz. buraya 104 çeşit geldi. Daha 4te 1ini getirmiş durumdayız. İnşallah sayıları artar. Zaman içerisinde 513 çeşidini burada bulundurabileceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık