Türkiye - Bulgaristan - Rusya Hattında Gemi Seferleri Başlıyor

Rusyanın en turistik şehirlerinden Soçide buluşan Karadenize kıyısı bulunan ülkelerin diplomat ve belediye başkanları, Türkiye-Bulgaristan-Rusya hattında gemi seferlerinin başlamasına karar verdi.

Türkiye - Bulgaristan - Rusya Hattında Gemi Seferleri Başlıyor
  • 30 Eylül 2018, Pazar 16:00
Rusyanın en turistik şehirlerinden Soçide buluşan Karadenize kıyısı bulunan ülkelerin diplomat ve belediye başkanları, Türkiye-Bulgaristan-Rusya hattında gemi seferlerinin başlamasına karar verdi.
Rusyanın Soçi şehri Belediye Başkanı Anatoli Pahamovun çağrısıyla Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan gibi Karadenize kıyısı bulunan ülkelerin diplomat ve belediye başkanları Soçide bir araya geldi.
Toplantıya katılan Türk heyetine, AK Parti Giresun Milletvekili, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Komisyonu Başkanı (KEİPA) Cemal Öztürk önderlik etti. Soçi Belediye Başkanı Anatoli Pahamov heyetlere Soçiyi gezdirerek kendi turizm çalışmalarını anlattı. Ardından ise toplantıya geçildi.

Kruvaze seferleri başlıyor
Gerçekleşen toplantıda Karadenize kıyısı bulunan şehirlerin aralarında turist akışını sağlamak için planlanan çalışmalar üzerinde tartışıldı. En somut alınan karar ise Türkiye - Bulgaristan ve Rusya arasında Kruvaze gemi seferlerinin başlatılması oldu. Buna göre İstanbul, Varna ve Soçi arasında gemi seferleri yapılacak. Bölgelerdeki turistler böylelikle tüm Karadeniz ülkelerini gezme şansına erişecek. Sözlü olarak mutabık kalınan karar doğrultusunda heyetler öncelikle komisyon kuracak. Komisyon çalışmalarını tamamladıktan sonra anlaşmalar imzalanacak.

“İşbirliğini arttıracağız”
Türk heyeti adına açıklama yapan Cemal Öztürk, Karadeniz bir dostluk bölgesidir ve bu nedenle Karadeniz kentlerinin turizm ve ticaret alanındaki limanları arasındaki ilişkileri güçlendirmek çok önemli. Artık Türk tarafında bir güvenlik sorunu yok. Bundan sonraki süreçte Karadeniz şehirlerinin limanları arasındaki işbirliğini güçlendirecek bir yasal dayanak oluşturmalıyız” ifadelerinde bulundu.
Gelecek yıl başlarında İstanbula Soçi temsilcilerinin katılacağı bir ziyaret gerçekleşecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık