Turizm Zirvesinde Osmangazi Rüzgârı

“Bursa 3. Turizm Zirvesi”nde gerçekleştirilen panelde, Osmangazi Belediyesinin tarih ve kültür turizmin gelişmesine yönelik çalışmaları büyük ilgi gördü.

Turizm Zirvesinde Osmangazi Rüzgârı
  • 22 Ekim 2018, Pazartesi 15:49
“Bursa 3. Turizm Zirvesi”nde gerçekleştirilen panelde, Osmangazi Belediyesinin tarih ve kültür turizmin gelişmesine yönelik çalışmaları büyük ilgi gördü.
Merinos AKKMde tertiplenen 3. Bursa Turizm Zirvesinde “Kültür Turizminde Yeni Rotalar; Dirilişten Kuruluşa” konulu bir panel düzenlendi. Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan Yavaşın yönettiği panelde Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, tarihi mirasın korunması ve geleceğe taşınması konusunda belediye olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Doğası tarihî mirası ve köklü geçmişiyle Osmangaziye hizmet etmenin bir şeref olduğunu ifade eden Hasanoğlu, “Osmanlının kurucu şehri ve köklü tarihimizle Türkiyenin en gözde şehirlerinden biriyiz. Osmangazi Belediyesi olarak tüm hizmetlerimizi bu bilinç ve sorumlulukla üretiyor, şehrimizin tarihini yaşatıp geleceğe taşımak adına bir misyon üstlenirken bir yandan da projelerimizi modern yaşamın gerekliliklerine göre şekillendiriyoruz. Şehircilik projelerinden eğitime, sağlığa, sosyal belediyeciliğe kadar insan odaklı belediyecilik anlayışı ile çalışıyoruz” dedi.
Belediye olarak 10 yılda 567 tarihi eseri yeniden canlandırdıklarını belirten Hasanoğlu, “Bursa denildiğinde ilk akla gelen bölge olan hisar içi ve burada başlattığımız projemiz, şehrimize verdiğimiz değerin en güzel örneği. Bunun yanında Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi ile kültür turizminde yeni bir rotayı inşa ettik. Şehrimizin yeni marka değeri haline gelen fetih müzemiz, eğitimden kültüre, turizmden ticari hareketliliğe kadar birçok alanda şehrimize ve ülkemize katkı sağlayacak” diye konuştu.
Hasanoğlu, panelde Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesinin yanı sıra Osmangazi Belediyesinin vizyon projeleri arasında yer alan Yaşayan Tarih Hisar İçi ve Hisar Arkeopark Projesi ile ilgili bir sunum yaptı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık