Turgut Özal Üniversitesinde Devir-Teslim Töreni

Malatya Turgut Özal Üniversitesine Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, görevini kurucu Rektör Prof.Dr. Ahmet Kızılaydan devraldı. Rektör Karabulut, ilk mesajında ise başta FETÖ olmak üzere hiçbir terör örgütünün üniversitede barınamayacağını söyledi.

Turgut Özal Üniversitesinde Devir-Teslim Töreni
  • 10 Eylül 2018, Pazartesi 16:18
Malatya Turgut Özal Üniversitesine Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, görevini kurucu Rektör Prof.Dr. Ahmet Kızılaydan devraldı. Rektör Karabulut, ilk mesajında ise başta FETÖ olmak üzere hiçbir terör örgütünün üniversitede barınamayacağını söyledi.
Malatyaya yeni açılan Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğüne son kararname ile atanan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, rektörlük görevini kurucu rektör olan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılaydan devraldı. Turgut Özal Üniversitesi Senato Konferans Salonunda düzenlenen devir-teslim töreninde ilk olarak söz alan Turgut Özal Üniversitesinin kurucu rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesinin bölünerek bazı bölümlerinin aktarıldığı Turgut Özal Üniversitesinin Malatyanın ikinci devlet üniversitesi olduğunu söyledi. 11 bölümün ayrılarak Turgut Özal Üniversitesinin kurulduğunu belirten Kızılay, Üniversitemiz şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun. Turgut Özal Üniversitemizin öğrenci sayısı 4 bin 500e yakın oldu. Bu yılda 925 yeni öğrenci de kayıt yaptırdı şeklinde konuştu. Geçtiğimiz 9 Mayısta Turgut Özal Üniversitesinin kurulduğunu hatırlatan Rektör Karabulut, gelişmek ve güçlenmek için eğitim ve bilimin şart olduğunu kaydederek, Malatya Turgut Özal Üniversitesi hem bilimin rekabet dolu yarışlarına talip bir üniversite hem de vefanın bayraklaşan bir ifadesidir” ifadelerine yer verdi.
Türkiyenin uluslararası ekonomik saldırılarla karşı karşıya kaldığı zorlu bir süreçten geçtiğini dile getiren Karabulut, Malatya Turgut Özal Üniversitesi içinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte devletinin ve milletinin tarafında saf tutacaktır. Bizler duruşumuzla ve çalışmalarımızla milletimizin verdiği bu kurtuluş mücadelesine ortak olacağız. Üniversitemizi maddi manevi her alanda milli bilinci esas alan bir anlayışla yöneteceğiz. Her bir gencimiz, her bir akademisyenimiz bizim için çok değerlidir. Net bir şekilde ifade etmek istiyorum ki öncelikli görevimiz FETÖ, PKK, PDY, DHKP-C başta olmak üzere hiç bir terör örgütünün ne öğrenciler arasında, ne akademik camia içinde, ne de idari kadrolarda üniversitemizde barınmasına ve yapılanmasına müsaade etmeyeceğiz şeklinde konuştu.
Rektör Karabulut, ayrıca Turgut Özal Üniversitesi olarak her türlü bilimsel çalışmaya önem vereceklerini ifade ederek, “Yerli ve milli ekonomi için, bilhassa ziraat, tarım, hayvancılık ve endüstri konularında eksiklikleri inceleyip yeniden bir şahlanışa kalkmak adına bugün itibariyle düğmeye basıyoruz. Malatya kayısısını buluşturma zamanıdır diyoruz” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık