Tur Otobüsü 20 Bin Kişiye Battalgaziyi Gezdirdi

Battalgazi Belediyesi Tur Otobüsü, 2018 yılı turlarını tamamladı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Mayıs ayında başlayan Tur Otobüsü ile tarihi ve kültürel varlıklara yönelik yapılan geziye 20 bine yakın kişinin katıldığını söyledi.

Tur Otobüsü 20 Bin Kişiye Battalgaziyi Gezdirdi
  • 03 Ekim 2018, Çarşamba 17:13
Battalgazi Belediyesi Tur Otobüsü, 2018 yılı turlarını tamamladı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Mayıs ayında başlayan Tur Otobüsü ile tarihi ve kültürel varlıklara yönelik yapılan geziye 20 bine yakın kişinin katıldığını söyledi.
Malatyada ilk kez 2014 yılında hizmet vermeye başlayan Battalgazi Belediyesi Tur Otobüsü, 2018 yılı turlarına Mayıs ayında başlayıp, 1 Ekim 2018 tarihi itibariyle 2018 yılı turlarını tamamladı. Tarihi mekanlara yönelik yapılan gezilerle farkındalık oluşturulurken, 2018 yılı içerisinde tarihi mekanlara yönelik düzenlenen gezilere yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Battalgazi Belediyesi Tur Otobüsü ile verilen hizmetin önemine dikkat çeken Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Mayıs ayında başlayan Tur otobüsümüze şuana kadar 20 bine yakın ziyaretçi bizzat tur otobüsü ile tarihi eserleri ve tarihi mekanları rehberler eşliğinde gezdirilerek, Battalgazinin tarihi ve kültürel yapısının tanıtılması noktasında çalışmalar yapılmıştır. Bugün 20 bin civarında tur otobüsü ile ziyaret, Battalgazi ve tarihi eserlerin tanıtılmasında önemli bir hadisedir. Havaların soğumasıyla birlikte açık olan tur otobüsümüzde bugün itibariyle sone geldi. İnşallah önümüzdeki Mayıs ayında tekrar sezon başlayacak ve bu çalışmalar devam edecek. Önümüzdeki süreç içerisinde inşallah 2inci ve 3üncü tur otobüsleri de devreye alınacak. Diğer taraftan Kervansaray olsun, Zanaatlar Müzesi olsun, Poyraz Konağı Mahalle Müzemiz olsun, Sanat Sokağı ve oradaki tarihi mekanları gezenlerin sayısı da bizdeki rakamlara göre; 350 bin civarındadır. Battalgazide 350 bin kişinin kendi inisiyatifi içerisinde tarihi mekanları gezmesi, 20 bin kişinin de tur otobüsü ile tarihi yerleri gezmesi ile yaklaşık 400 bin kişinin tarihi mekanları gezmesi, Malatya ve iç turizm açısından, Battalgazideki tanıtım ve tanınabilirliği açısından da önemlidir. Önümüzdeki süreç içerisinde de şifalı İspendere İçmelerinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi ünitesinin açılması ile de birlikte bu sayı sadece bölgeye münhasıran değil, bütün Türkiye ve yurt dışından gelen ziyaretçilerinde buraya gelmesi, Malatyanın turizmi, ticareti açısından ve kültürün tanıtılması açısından önemli bir kilometre taşı olacaktır. Ben bu çalışmalardan dolayı Kültür Müdürlüğümüzdeki çalışan personellerimize teşekkür ediyorum. Ziyaret edenlerinde buradan mutlu ve mesut gittiklerinin bize gelen bilgilerden anlıyoruz” şeklinde konuştu.
2018 yılının son turuna katılan Mahmut Şalvarcı ise, “Malatyalıyım ve burada yaşamaktan memnunum. Tur otobüsüne ilk defa biniyorum. Daha önce gördüğümüz yerler var. Buraya daha profesyonelce gezdirildiğini düşündüğüm için geldik” derken, Kadriye Şalvarcı ise, “Malatyalıyım ama 30 yıldır Malatyadan ayrıydık. Emekli olduktan sonra memleketimize geldik. Memleketimizi Battalgazi Belediyesi sayesinde keşfetmeye çalışıyoruz. Eskimalatyadaki tarihi eserlerimizden Ulu Camiyi biliyorum, Kervansarayı biliyorum. Bireysel olarak gezdik ama böyle rehber eşliğinde profesyonel olarak gezmek istedik. Umarım öyle olur. Belediye tarafından verilen bu hizmet oldukça güzel. Battalgazi Belediyesi diğer büyükşehir belediyeleri ile her konuda yarışıyor. Oldukça başarılı buluyorum çalışmalarını. Tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Tur Otobüsü ile tarihi mekanları gezen vatandaşlardan Fadime Çavuşta, “Malatyalı olmam hasebiyle daha önce Eskimalatyadaki tarihi eserleri görme imkanına kavuşmuştum. Ancak böyle tur otobüsü ile ilk kez gezeceğim. Battalgazi Belediyesinin hizmetlerini çok beğeniyorum. Çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
“Aslen Malatyalıyım” diyen Yaşar Yücel ise, “Eskimalatyadaki tarihi eserleri gezmek için tur otobüsüne bindik. Bu çok çok güzel bir hizmet. Bu hizmetten herkesin faydalanması tavsiyesinde bulunuyorum. Malatyanın tarihi mekanlarını gezmek ve bilgi sahibi olmak oldukça güzel olacaktır diye düşünüyorum” derken, Sema Şimşekte, “Eskimalatyadaki tarihi eserleri ziyaret etmek için tur otobüsü seyahatine katıldım. Daha önceleri o tarihi ve turistik mekanları gezmiştim ama böyle tur otobüsü ile ilk kez geziyorum. Belediyemizden Allah razı olsun. Ben bu otobüse binerken mutluluk otobüsü diye adlandırdım. Gerçekten güzel bir hizmet. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” diyerek, verilen hizmetten duyduğu memnuniyeti diye getirdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık