Tümgeneral Güzel, Askerlerin Kış Donanımı Hakkında Bilgi Verdi

Jandarma Lojistik Komutanı Tümgeneral Münir Güzel, askerlerin operasyonlarda kullandığı kış donanımları hakkında bilgi verdi.

Tümgeneral Güzel, Askerlerin Kış Donanımı Hakkında Bilgi Verdi
  • 30 Ekim 2018, Salı 12:40
Jandarma Lojistik Komutanı Tümgeneral Münir Güzel, askerlerin operasyonlarda kullandığı kış donanımları hakkında bilgi verdi.
Jandarma Lojistik Komutanı Tümgeneral Münir Güzel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun Bakanlıkta yaptığı basın toplantısının ardından komandoların kullandığı elbiseler hakkında bilgi verdi. Güzel, Soğuk iklim elbisesi, polar mont, panço, uyku tulumu, arazi şartlarında muhafazalarını sağlamak için dağ çadırlarımız, karda hareket imkanını sağlayan hediklerimiz mevcut. Bunlara ilave olarak yeni tip soğuk iklim kıyafeti tüm birliklerimize geçen hafta itibarıyla gönderildi. Pusu ve mevzi görevlerinde giyebilmeleri için giyilebilir uyku tulumu, Ar-Ge kapsamında yaptığımız çalışma sonucu tedariklerine de başladık. Soğuk iklim botlarının koruyucu özelliğini artırıcı bot planımız Ar-Ge kapsamında yapıldı, Kasım ayı sonuna kadar da tüm birliklerimize ulaştırmayı hedefliyoruz diye konuştu.
Güzel, bunlara ilave olarak soğuk havalarda askerlerin ısınmalarını sağlamak amacıyla kimyasal vücut ısıtıcılarının da mevcut olduğunu belirtti. Uyku tulumunun eksi 40 dereceye kadar koruduğunu ifade eden Güzel, Polar mont, soğuk iklim kıyafeti, kar elbisesi veya pançoyu aldığımızda eksi 40a kadar muhafaza imkanı sağlamaktadır bilgisini verdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık