Troya Ören Yerine 2018 Troya Yılı Bereketi

Dünyanın dört bir yanından ziyaretçiler Çanakkale ve Troya Ören Yerinde buluşmaya devam ediyor.

Troya Ören Yerine 2018 Troya Yılı Bereketi
  • 01 Ağustos 2018, Çarşamba 15:12
Dünyanın dört bir yanından ziyaretçiler Çanakkale ve Troya Ören Yerinde buluşmaya devam ediyor.
Troya ören yerinde incelemeler yapan Vali Orhan Tavlı, Troya Ören Yerini ziyaret eden turistlerle sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.
2018 Troya Yılı olması nedeniyle 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Ören Yeri Fransa, Tayvan, Amerika, İtalya, Japonya, Kore ve Çinden gelen ziyaretçileri misafir etmeyi sürdürüyor.
Geçen senenin ilk 7 ayında 136 bin 106 kişinin ziyaret ettiği antik kenti, bu yılın aynı döneminde 233 bin 613 kişi gezdi. 2 bin adet tarihi eserin sergileneceği Troya Müzesinin de açılmasıyla birlikte bu sayının daha da artması bekleniyor.
2018 Troya Yılı kapsamında Troya Ören Yeri girişinde 100 dönüm arazi üzerinde yaklaşık 10 bin m2 kapalı alan üzerinde Troya Müzesi açılacak. Dünyanın en önemli çağdaş arkeoloji müzesi örneklerinden biri olacak olan Troya Müzesinin mimari projesi uluslararası saygın bir jüri heyeti tarafından 150den fazla proje arasından seçildi.
Ülkede ve dünya kültür mirası için oldukça önemli bir değere sahip olan Troyanın, Troya Müzesi ile uluslararası bir farkındalık üretilerek dünya gündeminde yer alması amaçlanıyor. 5000 yıllık tarihin efsanesine ve eserlerine ev sahipliği yapacak olan Troya Müzesi, doğu ve batı kültürlerini Çanakkalede buluşturarak Troya medeniyetini dünyaya tanıtacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık