Tropik Fırtına Etkisini Kaybediyor

Meteorolojiden yapılan son açıklamaya göre, tropik fırtınanın etkisini kaybederek alçak basınç merkezine dönüştüğü belirtildi.

Tropik Fırtına Etkisini Kaybediyor
  • 30 Eylül 2018, Pazar 13:36
Meteorolojiden yapılan son açıklamaya göre, tropik fırtınanın etkisini kaybederek alçak basınç merkezine dönüştüğü belirtildi.
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Orta Akdenizde Libya açıklarında oluşan Tropik Fırtına Yunanistanın güneyinden Ege Denizi üzerine hareket etmiş ve burada şiddetini azaltarak bir alçak basınç merkezine dönüşmüştür. Alçak basınç merkezi halen Ege Denizinin batısında ve Yunanistanın doğu kıyılarında şiddetli yağış ve fırtınalarla birlikte etkili olmaya devam etmektedir. Sistemin hızı azalmış olup; Ege Denizi üzerindeki kuzeye doğru hareketini yarın akşama kadar devam ettirmesi tahmin ediliyor. Bugün Aydın, İzmir, Balıkesir kıyı ilçeleri ile Çanakkale il genelinde meydana gelecek yağışların metrekareye 50-75 kg civarında olması bekleniyor. Yağışların aralıklarla yarın akşam saatlerine kadar devam edeceği ve akşam saatlerinden sonra bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın bugün Güney Egede güney ve batı, Kuzey Egede kuzey ve doğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve zaman zaman fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Rüzgârın yarın (1 Ekim 2018 Pazartesi) Güney Egede etkisini kaybetmesi; bununla birlikte Kuzey Egede, yönünü kuzeydoğudan güneybatıya çevirerek, yarın akşama kadar etkili olması (50-70 km/saat) bekleniyor” denildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık