Trabzonlu Turizmciler Ağaoğlunun Trabzonspor Başkanlığını ‘Golf Turizmi İçin Fırsat Olarak Görüyor

Trabzonlu turizmciler aynı zamanda Golf Federasyonu Başkanı da olan Ahmet Ağaoğlunun Trabzonspor başkanlığını bölgede ‘golf turizminin geliştirilmesi yönünde fırsat olarak görüyor.

Trabzonlu Turizmciler Ağaoğlunun Trabzonspor Başkanlığını ‘Golf Turizmi İçin Fırsat Olarak Görüyor
  • 28 Haziran 2018, Perşembe 11:10
Trabzonlu turizmciler aynı zamanda Golf Federasyonu Başkanı da olan Ahmet Ağaoğlunun Trabzonspor başkanlığını bölgede ‘golf turizminin geliştirilmesi yönünde fırsat olarak görüyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acentaları Derneği (TİSAD) Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Kemal Şahin, golf turizminin alternatif turizm faaliyetlerinin bir kolu olduğunu hatırlattı. Şahin, “Daha az atletik hareket gerektiren golf sporuna özellikle gelişmiş ülkelerde yaşayan ve ekonomik gücü olan emekli kesim ciddi anlamda ilgi göstermektedir. Bu yönelişin farkında olan ülkemizde de golf turizmine ağırlık verilmeye başlanmıştır. Bu amaçla yeni yatırımlar yapılmaktadır. Ülkemizin Akdeniz kıyıları ve özellikle Antalya, golf sporu için son derece uygun bir konumdadır. Golf sporunun ve golf turizminin dünyada önemli bir yer teşkil etmektedir. 2006 yılında bizde sadece 8 golf sahası varken, nüfusu 5 milyon bile olmayan İsveçteki golf sahası sayısı 450idi. İspanyanın turizm gelirlerinin yüzde 70i, Portekizin ise yüzde 30u golf turizminden geliyor” dedi.
Ülkemizde de son yıllarda uluslararası nitelikteki golf tesislerinin sayısının hızla yükseldiğine dikkat çeken Şahin “Başta Antalya olmak üzere Muğla ve İstanbulda birçok golf sahası bulunmaktadır. Özellikle Antalya Belek bölgesi golf anlamında ülkemizi yukarı seviyelere taşıyabilecek kadar gelişmiştir 2008 yılında Uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği tarafından ‘En İyi Golf Bölgesi ödülüne layık görülmüştür. Türkiyede 2018 yılında ulusal ve uluslararası olmak üzere toplam 108 golf turnuvası düzenlenecektir” diye konuştu.

Doğu Karadeniz gol turizminden de pay alabilmeli
Tüm bunlar yaşanırken Doğu Karadenizin bu turizmden henüz bir pay alamadığını kaydeden Mustafa Kemal Şahin “Golf federasyonu başkanımızın Trabzonspor başkanlığını fırsata çevirmeliyiz. 1996 yılında kurulan Türkiye Golf Federasyonunun başkanlığını 2001 yılından beri şuan Trabzonspor Kulübü Başkanı olan Ahmet Ağaoğlu yürütmektedir. Trabzonspor başkanlığı görevini üstlenen Ahmet ağaoğlunun Trabzonun bu konudaki gelişimine büyük katkı sağlayabilir. Özellikle Yomrada planlanan golf sahası projesi tamamlandığında şehir olarak golf turizmine hazır hale gelmiş olmalıyız. Golf sporu için turizm faaliyetlerine katılan misafirlerin beklentileri ile mevcut hedef kitlemizin beklentileri arasında uçurumlar bulunmaktadır. Bu konuda bizler üzerimize düşeni yapmaya ve kendimizi geliştirmeye hazırız” şeklinde konuştu.
Şahin, golf turizmi için tatil yapan turistin diğer turistlerin geldiği mevsimde değil, onların hiç uğramadığı dönemde tatil yapmayı tercih ettiğini de vurgulayarak “Golfçüler arasında, golf sahalarına erişebilecekleri yörelerde kendilerine tatil evleri veya devre tatiller alma eğilimleri de bu turizmin gelişiminin diğer sektörlere katkısını artırır. Golf turizminin bu avantajlarından faydalanabilmemiz için şehir ve işletmeciler olarak standartlarımızı o turizm dalının standartlarına yükseltmeliyiz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Yomra Limanında 650 dönümlük deniz dolgusu üzerine 300 dönüm üzerinde 18 çukurlu golf sahası yapılacak olan proje için ÇED olumlu raporu verildiği ve dolgu çalışmalarının önümüzdeki aylarda başlayacağı öğrenildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık