Torbalıdan Çanakkale Hatıraları Geçti

Torbalı Belediyesinin daveti üzerine ilçeye gelen Çanakkale Müze TIRı yoğun ilgi gördü. Belediye binasının yanındaki alana kurulan TIR, vatandaşlar tarafından ilgi ile gezildi.

Torbalıdan Çanakkale Hatıraları Geçti
  • 24 Eylül 2018, Pazartesi 15:29
Torbalı Belediyesinin daveti üzerine ilçeye gelen Çanakkale Müze TIRı yoğun ilgi gördü. Belediye binasının yanındaki alana kurulan TIR, vatandaşlar tarafından ilgi ile gezildi.

Çanakkale Valiliğinin katkılarıyla ‘Çanakkaleyi Anadoluda yaşatıyoruz sloganı ile yolan çıkan TIR, Torbalı Belediyesinin daveti üzerine ilçeye geldi. Çanakkaledeki savaş alanlarından çıkan savaş malzemeleri ile müzeye bağışlanan yazılı ve görsel malzemelerden oluşan sergi büyük beğeni kazandı. Çanakkale TIRında savaş döneminden kalan kılıç, kama, askeri üniformalar, şehit ve gazi mektupları ve anılar, mermi kovanları, bombalar, silahlar ve Çanakkale savaşlarını anlatan jenerikli belgesel sunumları yer alıyor. Seyit Onbaşının heykeli ve Türk askerlerinin maketlerinin de bulunduğu müze TIRda vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyaretçiler, savaş zamanından kalan eserleri gördüklerinde duygu dolu anlar yaşadı.

Savaştan kalan eserler sergileniyor
Çanakkaleye gidemeyen vatandaşların şanlı tarihi görmeleri için Çanakkale müze TIRını Torbalıya davet ettiklerini söyleyen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Böylesine şanla ve şerefle dolu bir tarihi bulunan milletimizin yaptıklarını genç nesillere aktarmak herkesin görevi. Ecdadımız Çanakkalede herkese örnek olacak çok büyük bir destan yazdı. Çanakkaleyi gezip görenler ecdadının bu toprakları nasıl kazandığını yakından görüyor. Torbalı Belediyesi olarak Çanakkaleye gidemeyenler için müze TIRı ilçemize getirdik. 1915te çeşitli etnik kökene ve inanç gruplarına mensup askerlerin birlik ve beraberlik içinde vatan savunması için kenetlenmeleri bizlere örnek oluyor. Çanakkalede kaybettiğimiz, 253 bin vatan evladının anılarını malzeme ve görsellerini torunlarına aktarmaya çalışıyoruz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık