Tokat Vakfından Geleneksel Aşure Günü

Tokat Vakfı Kırıkkale Şubesi tarafından geleneksel aşure günü etkinliği düzenlendi.

Tokat Vakfından Geleneksel Aşure Günü
  • 30 Eylül 2018, Pazar 16:16
Tokat Vakfı Kırıkkale Şubesi tarafından geleneksel aşure günü etkinliği düzenlendi.
Kırıkkalede bulunan vakıf ve dernekler arasındaki en faal sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Tokat Vakfı Kırıkkale Şubesi, geleneksel aşure günü düzenledi. Vakıf binasında düzenlenen etkinlikte Kırıkkalede yaşayan Tokatlılar bir araya geldi. Etkinlikte yapılan duaların ardından katılımcılara aşure ikramı yapıldı.Programa Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Müdürü Mehmet Ocakcıoğlu, Türkiye Gazetesi Kırıkkale İl Sorumlusu Gültekin Yiğit, sivil ve siyasi toplum kuruluşu temsilcileri ve Tokatlılar katıldı.
Program sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Vakfı Kırıkkale Şubesi Başkanı Fahrettin Kuru, “Muharrem ayı dolayısıyla her yıl geleneksel olarak Kırıkkaledeki Tokatlılarımıza aşure ikramı yapıyoruz. Aşure bolluğun, bereketin, paylaşmanın ve bir arada yaşamanın, kardeşçe yaşamanın bir göstergesidir. Türk-İslam geleneğinde önemli bir yer teşkil eden aşure, insanlık tarihi kadar eski bir gelenektir. Toplumsal barışın ve kardeşliğin sağlam temellere oturması dileği ile tüm vatandaşlarımızın hicri yılbaşını, Muharrem ayını kutluyorum” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık