Tiyatronun Coşkusu Bursayı Sardı

‘23. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, 22 Ekim Pazartesi günü başlıyor. Bursada, 28 Ekim Pazar tarihine kadar sürecek olan festival, yurt içi ve yurtdışından pek çok tiyatro ekibinin gösterilerini Bursalı sanatseverlerle buluşturacak.

Tiyatronun Coşkusu Bursayı Sardı
  • 15 Ekim 2018, Pazartesi 14:01
‘23. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, 22 Ekim Pazartesi günü başlıyor. Bursada, 28 Ekim Pazar tarihine kadar sürecek olan festival, yurt içi ve yurtdışından pek çok tiyatro ekibinin gösterilerini Bursalı sanatseverlerle buluşturacak.
Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından ve Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Türkiye Merkezi sanatsal desteği ile düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, bu yıl 23. kez gerçekleştiriliyor. Bursada coşkulu anlara imzasını atacak olan festivalin basın toplantısı, Hilton Otelde yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Yıldız, bu yıl 23.sü gerçekleştirilen festivalin değerine işaret ettiği konuşmasında, Bursanın tarihi, kültürü, sosyal hayatı, ekonomisi ve tabiî zenginlikleriyle, Türkiyeyi temsil ettiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesinin Bursanın alt ve üst yapısını inşa ederken sosyal ve kültürel faaliyetlere de ağırlık verdiğini anlatan Başkanvekili Yıldız, “Ulusal ve uluslararası faaliyetlerle Bursamızın değerlerini gündemde tutarken, farklı kültürlerin de şehrimizde buluşmasını sağlıyoruz. Tiyatro açısından şanslı bir şehir olan Bursa, Karagöz ve Hacivat efsanesi ile Türk Gölge oyunları geleneğinin merkezi. ‘23. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali de Bursanın kültür harmanında bir gelenek haline gelmiştir. Bu yıl da dünyanın farklı ülkelerinden konuklarımızı, Bursada ağırlayacağız” diye konuştu.
Festivalde bir ilk
Festivalin 22 Ekim Pazartesi günü başlayacağını ifade eden Başkanvekili Yıldız, “Bursada 23 yıldır özveriyle gerçekleştirilen festivalde, ilk kez bu yıl imza günleri de yapılıyor. Çocuk edebiyatı alanında yapıtlar sunan Yalvaç Ural ve tiyatro bilimci, yazar, eleştirmen ve yönetmen Prof. Dr. Özdemir Nutku sevenleriyle Bursada buluşacak. Geçen yıl ilk kez verilen ‘Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Hizmet ve Emek Ödülü de bu yıl, çocuk tiyatrosuna katkılarından dolayı Özdemir Nutkuya takdim edilecek” dedi.
Festival programının detaylarını da anlatan Yıldız, “Bursada 22 ile 28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde, Türkiyeden 14 tiyatro ekibi ile İtalya, İngiltere, Ukrayna, Japonya, Bulgaristan, Uganda, Macaristan ve İrandan gelen topluluklar çocuk ve gençlerle buluşacak. Ayrıca profesyoneller, üniversite öğrencileri ve çocuklara yönelik atölye çalışmaları da festival programında yer alıyor” diye konuştu.
Festivalde bütün oyunlar ve atölye çalışmalarının ücretsiz olduğunu dile getiren Yıldız, “Festivalde 56 gösteri, 14 atölye ve 3 imza günü, Bursanın
17 ilçesinde, 26 farklı sahnede seyircisiyle buluşacak. Bizler gençlerine değer veren bir toplumuz ve gençlere yönelik her çalışmayı destekliyoruz. Geleceğin, her anlamda yaşanılabilir bir kenti olmaya aday olan şehrimizde böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Profesyonel kadroların, tiyatronun en güzel örneklerini sergileyeceği festivale, tüm sanatseverleri bekliyoruz” şeklinde konuştu.
BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik de özellikli festivalin, klasik yapıdaki çocuk ve gençlik oyunları ile dans ve müzik ağırlıklı oyunlara, kukla gösterilerine ve atölyelere kadar geniş bir yelpazeyi kapsadığını söyledi.
BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Ö. Erdönmez ile BKSTV Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Parlamışın da katıldığı toplantıda; festivalde sahne alacak toplulukların da BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Ö. Erdönmez, Rejisör Faik Ertener, Doç. Dr. Nihal Kuyumcu ile ASSITEJ Türkiye Merkezinden Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Yüce, Yönetim Kurulu Üyesi Özgün Çakar ve Genel Sekreter Bilge Serdardan oluşan ‘Sanat Kurulunca belirlendiği kaydedildi.
Açılış oyunu ‘Ben Sinbad
Festival, 22 Ekim Pazartesi günü saat 10.30da Tayyare Kültür Merkezinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunun ‘Ben Sinbad adlı oyununun gösterimiyle başlayacak. Binbir Gece Masallarından Altuğ Görgü tarafından uyarlanan oyun, yine Görgünün yönetmenliğinde sahneye taşınıyor. Aykan Yılmaz, Mehmet Ali Açıl, O. Murat Erten ve Serdar Soyerin rol aldığı oyunda, Basralı tüccar Sinbadın Asya, Afrika ve Güney denizleri seferlerinde karşılaştığı fantastik olaylar sahneye taşınıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık