Tikanın Desteğiyle Kırım Tatar Dili Forumu Gerçekleşti

TİKAnın desteğiyle Kievde Kırım Tatar Dili Forumu düzenlendi.

Tikanın Desteğiyle Kırım Tatar Dili Forumu Gerçekleşti
  • 04 Eylül 2018, Salı 10:27
TİKAnın desteğiyle Kievde Kırım Tatar Dili Forumu düzenlendi.
Ukraynanın başkenti Kievde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğinde gençleri bir araya getiren Kırım Tatar Dili Forumu düzenlendi. Kırım Tatar dilinin yaygınlaştırılması amacıyla organize edilen Özgürlük Dili Forumu etkinliğinde ünlü Kırım Tatar dil bilimcileri gençlere sunum yaptı. Kırım Tatar diliyle ilgili sorunlara dikkat çekilen forumda katılımcılara proje yönetimi konusunda da eğitim verildi.
Forumun organizatörleri, etkinlik sayesinde Kırım Tatar dilinin yaygınlaştırılmasına yönelik ilk adımın atıldığının ve bu doğrultudaki çalışmaların devam edeceğinin altını çizdi. Üç gün boyunca süren forum kapsamında gençler tarafından Kırım Tatar diliyle ilgili hazırlanılan beş projenin önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesinin planlandığı belirtildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık