Tikadan Tacikistanda Turizm Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tacikistanda servis ve mutfak hizmetleri alanında 2 haftalık toplam 60 saat teorik ve uygulamalı eğitim programı düzenlendi.

Tikadan Tacikistanda Turizm Eğitimi
  • 20 Ağustos 2018, Pazartesi 11:17
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tacikistanda servis ve mutfak hizmetleri alanında 2 haftalık toplam 60 saat teorik ve uygulamalı eğitim programı düzenlendi.
Tacikistan Çalışma, Göç ve İstihdam Bakanlığı ile işbirliği halinde gerçekleştirilen eğitimlere Tacikistan genelinde faaliyet gösteren Yetişkinler Eğitim Merkezleri bünyesinde çalışan eğitmenler ve meslek liselerinde görevli öğretmenler katıldı.
Tacikistan Hükümeti tarafından 2018 yılının Turizm ve El Sanatları Yılı ilan edilmesinin ardından harekete geçen Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türkiyenin turizm alanındaki tecrübesinin Tacikistana aktarılması amacıyla servis ve mutfak hizmetleri alanında eğitim programı organize etti.
Eğitim programına, Tacikistan genelinde faaliyet gösteren Yetişkinler Eğitim Merkezleri bünyesinde çalışan eğitmenler ve meslek liselerinde görevli öğretmenlerden oluşan 42 kişilik bir grup katıldı.
Eğiticilerin eğitimi formatında uygulanan program 2012 yılında Duşanbe Yetişkinler Eğitim Merkezi bünyesinde TİKA tarafından kurulan Turizm Uygulama Restoranında gerçekleştirildi. Söz konusu eğitimleri vermek üzere Türkiyeden gelen alanında uzman 2 eğitmen tarafından hem teorik hem de pratik eğitimler verildi. Kursiyerlere, aşçılık alanında yiyecek üretimi, hijyen kuralları, yemek yapım teknikleri, pastacılık; servis alanında ise taşıma ve boş toplama, servis yapma, kahvaltı çeşitleri sunumu, servis çeşitleri, hijyen ve sanitasyon gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.
Eğitim programının sonrasında gerçekleştirilen sertifika törenine, Tacikistan Çalışma, Göç ve İstihdam Bakanı Yardımcısı Mirzozoda Abdusalom Nazarali, Türkiye Cumhuriyeti Duşanbe Büyükelçiliği Başkatibi Ozan Akın, TİKA Duşanbe Koordinatörü Tarık Mete ve diğer davetliler katıldı.
Törende konuşma yapan Bakan Yardımcısı Nazarali, TİKAyı Bakanlıkları açısından çok güvenilir bir ortak olarak gördüklerini, uzun yıllardır devam eden işbirliğinden çok memnun olduklarını ve ileriye doğru bu işbirliklerini arttırarak devam ettirmek arzusunda olduklarını ifade etti. TİKAya bu ve benzeri projelerdeki çabalarından dolayı minnettarlığı dile getiren Nazarali, eğitim veren hocalara da teşekkürlerini iletti.
Sertifika töreninin ardından, eğitimler süresince kursiyerlerin tecrübe ederek öğrendikleri bilgileri kullanarak hazırlanan yemekler kursiyerler tarafından servis edildi ve programa katılan davetliler hem yemekleri tatma hem de servis kalitesini izleme fırsatı buldular.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık