Tikadan Komorlara Tekerlekli Sandalye Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Komorlardaki engelli vatandaşlara 200 tekerlekli sandalye desteğinde bulundu.

Tikadan Komorlara Tekerlekli Sandalye Desteği
  • 17 Temmuz 2018, Salı 17:43
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Komorlardaki engelli vatandaşlara 200 tekerlekli sandalye desteğinde bulundu.
TİKA tarafından Komorlardaki sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi daha eklenerek, engelli vatandaşlara verilmek üzere İslami İşler ve Eğitim İşleri Yüksek Komiserliğine bağlı Zekât İdaresine 200 manuel tekerlekli sandalye desteğinde bulunuldu. Komorların nüfusu 2016 yılında resmi olarak açıklanan sayım sonuçlarına göre 806 bin olarak tespit edildi.
Nüfusun yaklaşık yüzde 0.7sinin (6 bin 470 kişi) engellilerden oluştuğu ve engelli vatandaşların içinde en büyük oranı fiziksel engellilerin oluşturduğu biliniyor. Fiziksel engelli bireylerin hareket özgürlüğünün çevre ve konut alanlarında çok sınırlı. Mevcut altyapı engelli vatandaşların ihtiyaçlarına cevap veremiyor. Engelli bireylerin sosyal hayata katılımlarını kolaylaştırmak amacıyla hazırlanan proje ile TİKA tarafından 200 adet tekerlekli sandalye temin edildi. Tekerlekli sandalyelerin dağıtımında mutlulukları yüzlerinden okunan engelliler, TİKAya ve Türk halkına teşekkürlerini iletti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık