Tesk Başkanı Palandöken: Avm Çalışanları Da Bayramda Dinlenme Hakkını Kullanmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AVM çalışanları da bayramda dinlenme hakkını kullanmalı. Dünyanın hiçbir yerinde tatili olmayan AVM yok dedi.

Tesk Başkanı Palandöken: Avm Çalışanları Da Bayramda Dinlenme Hakkını Kullanmalı
  • 17 Ağustos 2018, Cuma 10:58
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AVM çalışanları da bayramda dinlenme hakkını kullanmalı. Dünyanın hiçbir yerinde tatili olmayan AVM yok dedi.
TESK Genel Başkanı Palandöken, yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulundu. AVMlerde çalışanların da bayramda dinlenme hakkı olduğunu belirten Palandöken, On binlerce AVM çalışanı, Kurban Bayramının ilk gününü ailesiyle ve sevdikleriyle geçirmek için verilen tatil kararının hayata geçirilmesini bekliyor. Daha önce 3 valilik tarafından alınan kararla Kurban Bayramının ilk günü Ankara, Antalya ve Konyadaki AVMlerin tatil edilmesi netleştirilmeli. Yılın 365 günü açık olan AVMler en azından dini bayramların ilk günü ve 1 Ocak tarihlerinde kapalı olursa personel de dinlenmiş olur ifadelerini kullandı.

Bayramın ilk gününü herkes sevdikleriyle geçirmeli
Bayramın ilk gününü herkesin sevdikleriyle geçirebilmesi için AVMlerin tatil kararının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Palandöken, Ekmek parası için tüm yıl boyunca vardiyalı olarak çalışan AVM personeli Kurban Bayramının ilk gününü dinlenmek ve ailesiyle vakit geçirmek için gün sayıyor. Bu yüzden Kurban Bayramının ilk günü Ankara, Antalya ve Konyadaki AVMlerin tatil edilmesi diğer illere örnek olmalı. Bu kararı örnek alan ve uygulamaya koymak isteyen diğer valilikler de Kurban Bayramına sayılı günler kala gerekli planlamayı yapmalı. Yurt genelindeki tüm valilikler, 3 valiliğin AVMlere yönelik tatil kararını örnek alarak uygulamaya koymakta geç kalmamalı dedi.

AVM tatili personele nefes aldırır
AVMlerin dini bayramların ilk günü ve 1 Ocak tarihlerinde kapalı olmasının hem esnaf ve sanatkar adına hem de AVM personeli adına sevindirici olduğunu dile getiren Palandöken, şunları kaydetti:
Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir AVM uygulaması yok. Hem hafta içi hem de hafta sonu gün boyu açık olan AVMlerde personeller dinlenme hakkını kullanamıyor. Buralarda çalışan insanların bir sosyal hayatı olduğu ne yazık ki görmezden geliniyor. AVMlerin tatil kararı bu bayramda tüm yurt genelinde hayata geçirilirse ekmek parası için vardiyalı olarak çalışan personeller de artık bayramın ilk günü aileleriyle birlikte vakit geçirebilecekler. Bayramda AVMlerin kapalı olup olmadığı konusu yetkili makamlar tarafından denetlenmelidir.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık