Teneffüs Park, Yenilenen Yüzüyle Kapılarını Açıyor

Muratpaşa Belediyesi Teneffüs Park, yenilenen yüzüyle kapılarını açıyor. 2 aylık bir aranın ardından 22 Eylül Cumartesi kapılarını yeniden açmaya hazırlanan Teneffüs Parka yeni eklenen Arkeokids kazı simülasyon alanı çocukların favorisi olacak.

Teneffüs Park, Yenilenen Yüzüyle Kapılarını Açıyor
  • 18 Eylül 2018, Salı 11:24
Muratpaşa Belediyesi Teneffüs Park, yenilenen yüzüyle kapılarını açıyor. 2 aylık bir aranın ardından 22 Eylül Cumartesi kapılarını yeniden açmaya hazırlanan Teneffüs Parka yeni eklenen Arkeokids kazı simülasyon alanı çocukların favorisi olacak.
Muratpaşa Belediyesi ve şirketi Falez AŞnin Çaybaşı Mahallesinde 16 dönüm alan üzerinde 35 ayrı oyun grubuyla 6 Kasım 2016da törenle hizmete açtığı Antalyanın ilk ve tek açık hava çocuk oyun dünyası Teneffüs Parkta, yenileme çalışmaları tamamlandı.
Falez AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nuran Yılmaz, Belediye Başkanı Ümit Uysalın ortaya koyduğu hedeflerler doğrultusunda Teneffüs Parkın sınırsız eğlence ve oyunla birlikte çocukların farklı sanatsal aktivitelerle tanışabileceği, merek ve keşfetme duygularını derinleştiren bir özgürlük alanı olarak 2 yıl önce kapılarını açtığını söyledi. 2 ay süren yenileme çalışmalarıyla bu misyonu daha geliştirerek sürdürmeyi amaçladıklarını belirten Yılmaz, “Yenilenen yüzeyle Teneffüs Park, Cumartesi kapılarını açıyor ve o gün parkımız çocuklarımıza ücretsiz olacak” dedi. Yılmaz, ilerleyen günlerde ise büyük bir partiyle Teneffüs Parkta yeni dönemin başlayacağını sözlerine ekledi.
Yeniden çocuk sesleriyle dolacak Teneffüs Parkta 2 ay devam eden yenileme çalışmalarında mevcut oyun gruplarının basım ve onarımları gerçekleştirilirken yeni birçok oyun alanı da eklendi. Oyun gruplarının gerek park içindeki konumlandırılmasında gerekse oluşturulmasında Akdeniz Üniversitesinden akademisyenler, çocuk gelişim uzmanları ve eğitimcilerle birlikte çalışıldı.
Teneffüs Parka yeni eklenen oyun gruplarından biri olan Arkeokids kazı simülasyon alanı çocukların favorisi olmaya şimdiden aday. Teneffüs Parkın amfi tiyatrosunun hemen arkasına konumlandırılan arkeolojik oyun alanı ilkçağdan ortaçağa çocuklarla nefes kesen bir yolculuğa çıkıyor. Alanda kumun altına gömülmüş kopya sikkeler, heykelcikler, takı, mühür, çömlekler çocukların yapacağı arkeolojik kazılarla gün yüzüne çıkacak. Alana 1950 tanesi kopya sikke olmak üzere 2150 adet obje gömüldü. Objelerin yanı sıra Aspendos Antik Tiyatrosu, Hadrianus Kapısı, Yivli Minare minyatürleri de yerleştirildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık