Tema Parkta Çalışmalar Devam Ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, Kayapınar ilçesi Nazım Hikmet ile Sipan Caddelerinin kesiştiği yerde toplam 34 bin metrekare alana inşa ettiği ve proje içeriğinde farklı bitki desenini barındıran Temaparkta çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Tema Parkta Çalışmalar Devam Ediyor
  • 30 Haziran 2018, Cumartesi 14:05
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, Kayapınar ilçesi Nazım Hikmet ile Sipan Caddelerinin kesiştiği yerde toplam 34 bin metrekare alana inşa ettiği ve proje içeriğinde farklı bitki desenini barındıran Temaparkta çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığının Kayapınar ilçesi Nazım Hikmet ile SipanCaddelerinde34 bin metrekarelik alanda inşa ettiği Temaparkta çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Diğer parklardan farklı olarak proje içeriğinde aromatik bahçeleri barındıran Temaparkın Ağustos ayı içinde tamamlanması bekleniyor. İlk etapta altyapı çalışmalarını bitiren ekipler, üstyapı çalışmalarında zemin çimlendirme, yeşillendirme, park içinde bulunan kütüphane, mescit, idari bina ve çocuk oyun gruplarının yapım çalışmalarını sürdürüyor.
Yaklaşık 20 bin metrekarenin yeşil alan olarak değerlendirileceği parkın 10 bin metrekaresi aromatik bahçelerden oluşacak. Temaparkta ayrıca mevsimine göre farklı türlerde 2 bin 513 çiçek, 3 bin 820 yer ötücü bitki ve 34 bin metrekarelik alanın değişik yerlerinde farklı türlerde bin 383 ağaç dikilecek.

Çocuklar için alanlar oluşturulacak
Yetişkinler için spor aletleri ve yürüyüş parkurlarının yer alacağı Temaparkta çocuklar için ise bin 214 metrekarelik alana 3 macera adası inşa edilecek. Çocukların oyun oynarken herhangi bir sağlık sorunu yaşamamaları için oyun alanlarının zemini EPDM kauçuktan döşenecek.

Müzik eşliğinde ışıklı su oyunları
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi,ilkini Kent Meydanında yaptığı ve vatandaşların büyük beğenisini kazandığı müzik eşliğinde ışıklı su oyunlarının bir benzerini Temaparkta inşa edecek. Toplam 560 metrekare olacak olan müzik eşliğinde ışıklı su havuzunun en geniş alanı 13 metre en dar alanı ise 6 metreden oluşacak. Ayrıca havuz etrafına vatandaşların müzik eşliğinde su oyunlarını izleyebilecekleri seyir alanları inşa edilecek.

Yeşil alanda okuma keyfi
Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı Temaparkta her kesimin faydalanacağı toplam 301 metrekareden oluşan kitap cafe yapacak. Vatandaşlar park içinde oluşturulan kitap cafede kitap okumanın keyfini çıkaracak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık