Telaferli Ailelerin Geri Dönüş Sevinci

Irakta terör örgütü DEAŞın saldırılarından kaçarak Suriyeye yerleşen Telaferli ailelerin Türkiye üzerinden ülkelerine dönüşü devam ediyor.

Telaferli Ailelerin Geri Dönüş Sevinci
  • 28 Ekim 2018, Pazar 14:51
Irakta terör örgütü DEAŞın saldırılarından kaçarak Suriyeye yerleşen Telaferli ailelerin Türkiye üzerinden ülkelerine dönüşü devam ediyor.
2014 yılında Irakın bazı bölgelerinde DEAŞın saldırılarından dolayı binlerce insan komşu ülke Suriyeye göç etmişti. Irakın en büyük Türkmen kenti olan Telaferde hayatın normale dönmesiyle Suriyeye kaçan aileler, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısından ülkelerine dönmeye devam ediyorlar. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 350 kişi, Türkiye üzerinden ana vatanlarına dönüyor. Iraktan kaçarak Suriyenin Azez ilçesine bağlı İğde köyü yakınlarındaki kampa yerleşen Türkmenlerin ülkelerine gidişleri peyderpey sürüyor. Şu ana kadar 3 binden fazla Telaferli ülkesine dönüş yaptı. Ülkelerine gitmek üzere Kilise gelen kafileyi karşılayan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, ailelere acil yardım kumanyası, su, çocuklar için ise kırtasiye malzemesi ve çanta dağıttı.
Yapılan yardımlardan dolayı Türkiyeye teşekkür eden Iraklı Ahmed Baruzi, “Yıllar sonra vatanıma döneceğim için çok mutluyum. Buradan İHHya teşekkür etmek istiyorum. Suriyede bizlere çok yardım ettiler. Bugün de yanımızdalar. Rabbim Türkiyeyi korusun” dedi.
9 otobüsten oluşan konvoy, Öncüpınar Göç İdaresinde işlemleri tamamlandıktan sonra Iraka doğru yola çıktı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık