(Tekrar) Savaş Mağduru Suriyeli Öğrencilere Kocaeliden Yurt Yardımı

Başiskele Belediyesi ve İnsani Yadım Vakfı Kocaeli Şubesi tarafından Suriyeli savaş mağduru öğrenciler için Azazde yapılan erkek yurdu, dualarla açıldı. Açılış töreninde konuşan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, “Elimizdeki imkanları kullanarak 3 ay önce çalışmaları başlattık” dedi.

(Tekrar) Savaş Mağduru Suriyeli Öğrencilere Kocaeliden Yurt Yardımı
  • 20 Ekim 2018, Cumartesi 11:48
Başiskele Belediyesi ve İnsani Yadım Vakfı Kocaeli Şubesi tarafından Suriyeli savaş mağduru öğrenciler için Azazde yapılan erkek yurdu, dualarla açıldı. Açılış töreninde konuşan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, “Elimizdeki imkanları kullanarak 3 ay önce çalışmaları başlattık” dedi.
Başiskele Belediyesi ve İnsani Yardım Vakfı (İHH), savaş mağduru Suriyeli üniversite öğrencilerine yardım elini uzattı. Yaşanan iç savaş sonrasında yurtsuz kalan İHH Uluslararası Şam Üniversitesi öğrencileri için harekete geçen Başiskele Belediyesi ve İHH, 240 erkek öğrencinin barınabileceği bir öğrenci yurdunu hizmete sundu. Yapım çalışmaları tamamlanan 950 kayıtlı öğrencisiyle, 2016 yılından bu yana Suriyenin kuzeyindeki Azez ilçesindeki İHH Uluslararası Şam üniversitesi erkek öğrenci yurdunun açılışı, kilometrelerce uzaktan elini uzatan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, İHH Suriye çalışmaları Koordinatörü Serkan Öktem ve beraberindeki heyetin katılımıyla gerçekleştirildi.
“Elimizdeki imkanları kullanarak 3 ay önce çalışmaları başlattık”
Öğrenci yurdunun bölgede barışın ve huzurun kalıcılık sağlaması amacıyla gerçekleştirilen zeytin ağacı fidan dikimi ile başlayan tören, dualar eşliğinde kurdelenenin kesilmesi ile açıldı. 240 öğrencinin barınacağı, duş kabinleri, yemekhane, çamaşır hanelerin bulunduğu yurdun açılış töreninde konuşan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, belediye olarak Suriye halkının yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, İHH yetkililerinden Suriyede erkek öğrenci yurdu ihtiyacı olduğunu öğrendik. Biz de Başiskele Belediyesi olarak elimizdeki imkanları kullanarak İHHnın kurduğu Uluslararası Şam Üniversitesinde 3 ay önce çalışmaları başlattık dedi.
“Bu hayırlı açılışa vesile olan herkesten Rabbim razı olsun”
İHH Suriye çalışmaları Koordinatörü Serkan Öktem ise Açılış töreninde yaptığı konuşmada büyük bir mutluluk içinde olduklarını ifade ederek, “Bugün burada Başiskele belediyemiz ile birlikte savaşın zor şartlarında eğitimlerini sürdüren öğrenci kardeşlerimize tam teşekkülü bir yurt yapımını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah öğrencilerimiz bu yerleşkede rahat bir şekilde çalışıp Suriyenin geleceğinde önemli yerlere gelecekler. Bu hayırlı açılışa vesile olan herkesten Rabbim razı olsun” diye konuştu.
“Açılışı yapılan yurtla daha da rahatladık”
Yapılan yurtla barınacak bir yere kavuşmanın mutluluğunu dile getiren İHH Uluslararası Şam Üniversitesi öğrencilerinden Muhammed Talib, Evim üniversiteye uzak. Kalacak yer sıkıntısı yaşıyorduk. Açılışı yapılan yurtla daha da rahatladık. Bizlere sağladıkları katkılardan dolayı üniversite idaresine ve Türk kardeşlerimize teşekkür ederiz şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık