Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin Arıcılığa Desteği Sürüyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurulduğu günden bu yana 17 bin adet arı kovanı dağıttı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin Arıcılığa Desteği Sürüyor
  • 29 Ağustos 2018, Çarşamba 16:59
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurulduğu günden bu yana 17 bin adet arı kovanı dağıttı.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin vizyonunu oluşturan öğelerin arasında önemli yeri olan “tarım ve hayvancılığın” geliştirilmesi için uygulamaya konulan başlıca projelerden birisi de Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi oldu. Proje kapsamında dağıtımı gerçekleştirilen 17 bin adet arı kovanı ile üç ayrı iklimin etkili olduğu Trakya Bölgesinde ekolojik yönden çeşitlilik ve zenginlik arz eden bitki örtüsü oluşturulması ve kaliteli bal üretimi yaparak küçük işletmelere gelir kaynağı açılması amaçlanıyor.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığından konu ile ilgili yapılan açıklamada il genelinde binin üzerinde yetiştirici ile çalışılan projenin sağlıklı ve amacına uygun yürütülmesi için Büyükşehir Belediyesi teknik personellerince yerinde kontrol faaliyetlerinin sürdürüldüğü belirtilerek Bu denetim ziyaretleri sırasında bir yandan 30 kovanlık işletme büyüklüğüne ulaşan arıcılarımızın verdikleri taahhütnameye ya da projeden yararlanma koşullarından birisi olan Arı Yetiştiricileri Birliğine üye olup olmadıkları diğer yandan da alınan kovanların amacı doğrultusunda kullanıp kullanmadıkları araştırılmaktadır. Projede öngörülen koşullara riayet etmediği tespit edilen üreticilerden ise şimdiye kadar verilmiş kovanların alınarak başka yararlanıcılara verilmektedir denildi.
Açıklamada ayrıca, Şimdiye kadar yürütülen çalışmalar sonucu memnuniyetle belirtilmelidir ki çok az sayıda üreticimiz o da elinden olmayan nedenlerden kovanlarını doldurup, üretime geçememiştir. Türkiye çapında oldukça büyük olan bu projenin sevindirici düzeylerde başarılı şekilde uygulandığı ve yetiştiricilerimizin de oldukça memnun olduğu tespit olduğu belirlenmiştir ifadelerine yer verildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık