Tarsusta Kırsal Mahalleler Hizmetle Buluştu

Mersinin Tarsus ilçesinde belediye ekiplerinin yaptığı çalışmalarla kırsal mahalleler hizmetle buluştu.

Tarsusta Kırsal Mahalleler Hizmetle Buluştu
  • 01 Ağustos 2018, Çarşamba 11:30
Mersinin Tarsus ilçesinde belediye ekiplerinin yaptığı çalışmalarla kırsal mahalleler hizmetle buluştu.
2014 yılında hayata geçen Büyükşehir Yasasıyla köy statüsünden mahalle statüsüne dönüşen kırsal mahallelere hem Tarsus Belediyesi hem de Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet verilmeye başlandı. Kent merkezinde 45 mahalleye, kırsal bölgede de 134 mahalleye hizmet verdiklerini belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, bütün mahallelere eşit hizmet götürmek için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.
Başkan Can, bütün kırsal mahallelere eşit hizmet vermek için çalıştıklarını, bu mahallelerin meydanlarının parke taşı döşeme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Kapanan 20 mahallenin okul bahçelerinin sosyal yaşam alanlarına çevirmeye başladıklarını ifade eden Can, yıl sonuna kadar okul bahçelerinin hayat bulacağını kaydetti.
70 mahallenin yol ve meydanlarının parke taşı döşeme çalışmalarının tamamlandığını belirten Başkan Can, “134 kırsal mahallemizden 70inin meydanlarındaki parke taşı döşeme çalışması bitti. Toplamda 650 bin m2 parke taşı döşedik. Parke çalışmasının bittiği yerlerde park çalışması başladı. 25 mahallemizde de asfalt çalışması yapacağız. 6 mahallemizde şuan parke taşıma döşeme çalışmaları devam ediyor. Hedefimiz 134 mahallemizin parke taşı döşeme çalışmasını bitirmektir. Yıl sonuna kadar asfaltsız ve parkesiz yol kalmayacaktır. Ayrıca 57 kırsal mahallemizde büz boru döşemesi yaptık” dedi.
Hizmetle ilgili sıkıntılarının olmadığını altını çizen Can, “2014 öncesi Tarsusumuz belediye olarak 45 mahalleye hizmet veriyordu. Yeni yasayla köylerimiz Tarsus Belediyesinin birer mahallesi oldu. 5 beldemiz vardı, bu 5 beldemiz yasa gereği kapanarak Tarsus Belediyesinin mahallesi oldu ve şu anda Tarsus Belediyesi 179 mahalleye hizmet ediyor. 5 beldemizdeki eski belediye binalarını Mersin Büyükşehir Belediyemizden tahsis hakkını aldık. Şu anda Yeşiltepe, Bahşiş, Atalar, Gülek ve Yenicedeki eski belediye binalarımızın restorasyon çalışmaları bitti. Yenice Belediye binamızı jandarmaya veriyoruz. Yeşiltepe, Bahşiş, Atalar ve Gülekte muhtarlarımızla da görüşerek bu belediye binalarımızı da hizmete geçireceğiz. Ayrıca Yeşiltepenin Yeşilkuyu parçasında bir taziye evi ihtiyacı vardı, taziye evinin bitmesi yakın. Gülekte pazar yeri ihtiyacı vardı. Gülekteki pazar yeri inşaatımız devam ediyor. Yaklaşık 2 milyon TLlik bir pazar yeri. Ağustos-Eylül gibi Gülekli vatandaşlarımızın pazar yeri ihtiyacı giderilmiş olacak. 5 beldemizin de ana caddelerin aydınlatma çalışmalarını gerçekleştirdik. Kırsal mahallelerimizle ilgili 3 cami inşaatımız devam ediyor. Şu anda Takbaş, Böğrüeğri ve Ardıçlı (Kenzin) mahallemizde cami inşaatlarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.
Mahallerde park ve oyun grubu çalışmalarının da devam ettiğini belirten Başkan Can, “Şu anda 72 kırsal mahallemizde park yaptık, oyun grubu ve spor aleti yerleştirdik. Mersin Büyükşehir Belediyemiz 18 mahallemize park ve oyun grubu yaptı. Diğer mahallelerimizdeki park ve oyun grubu montajlama çalışması devam ediyor. Çok şükür hizmette sıkıntımız yok, gündüz yorulmadan, gece uyumadan hemşehrilerimizin hizmetindeyiz. Kırsal mahallelerimiz hizmetle tanışmaya devam ediyor. Tarsusta yaşayan 336 bin insanımızın belediye başkanı olmak için mücadele ediyoruz. Allaha çok şükür, Cenab-ı Allah bana doğduğum, büyüdüğüm şehirde hizmet etme imkanı verdi. Ayrım yapmadan, ayırmadan eşit hizmet anlayışıyla çalışıyorum. Allah nasip ederse de çalışmaya devam edeceğim” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık