Tarsus İle Palazzolo Acreide Belediyesi Arasında İşbirliği İçin İlk Adım Atıldı

Mersinin Tarsus ilçe Belediyesi ile İtalyanın Sicilya bölgesinde bulunan Palazzolo Acreide Belediyesi arasında işbirliği için ilk adım atıldı.

Tarsus İle Palazzolo Acreide Belediyesi Arasında İşbirliği İçin İlk Adım Atıldı
  • 20 Temmuz 2018, Cuma 15:09
Mersinin Tarsus ilçe Belediyesi ile İtalyanın Sicilya bölgesinde bulunan Palazzolo Acreide Belediyesi arasında işbirliği için ilk adım atıldı.
Bu kapsamda Palazzolo Acreide Belediyesi, Sicilya Türkiye Fahri Başkonsolosu Domenico Romeo ve Türk-Sicilya Dostluk Derneği aracılığı ile belediyemiz ile işbirliği yapmak ve ortak projeler üretmek amacıyla Belediye Başkan Yardımcıları Elif Seda Sağlam, ve Ali Bagrık önderliğinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Sağlık İşleri Müdürü Ersin Eker, Belediye Ekmek Fırını Müdürü Serdar Akkoç, Kültürel İşler Yöneticisi Nadir Durgun ve Kalite Yönetim Koordinatörü Hakan Kumdereliden oluşan heyet çeşitli toplantılara katıldı.
Tarsus heyeti, Palazzolo Acreide Belediye Başkanı Dr. Salvatore Gallo ile işbirliği olanaklarını görüşmek ve kentlerinin en önemli etkinliği olan Aziz Paul şehir kutlamalarına katıldı.
Sicilya Türkiye Fahri Başkonsolosu Domenico Romeo ile Türkiye-Sicilya Dostluk Derneğinden Av.Silvio Aliffi, Prof. Carmelo Rotondo ve Prof. Orazio Pistorio Tarsus Belediyesi heyetini sıcak ve samimi bir şekilde karşılayıp tüm ziyaret boyunca heyetle birlikte oldu.
Palazzolo Acreide Belediyesinde düzenlenen resmi ziyarette Tarsus Belediyesinin tanıtım videosu izlendi ve ardından Belediye Başkan Yardımcısı Elif Seda Sağlam konuşmasına on bin yıllık tarihi ile dinlerin, medeniyetlerin ve kültürlerin buluşma merkezi, Akdenizin incisi, St. Paulun doğduğu ve yaşamının önemli bir bölümünü geçirdiği kentin Belediye Başkanı Sayın Şevket Canın sevgi ve saygılarını ileterek konuşmasına başladı.
Sağlam, Tarsusu tanıtarak devam ettikten sonra Akdenizin kültürü ve geleneğine sahip her iki kentin ortak değeri olan Aziz Paul başta olmak üzere kültür, turizm, eğitim ve gastronomi alanlarında işbirliği yapılabileceğine vurgu yaptı.
Palazzolo Acreide Belediye Başkanı Dr. Salvatore Gallo ise konuşmasında on bin yıllık tarihi ile dinlerin, medeniyetlerin ve kültürlerin buluştuğu ve St. Paulun doğduğu kentten gelen bu heyeti misafir etmekten onur ve gurur duyduklarını belirtti.
Gallo, birçok ortak değere sahip olan iki belediyenin bugün ilk adımlarını attıklarını işbirliğinin uzun yıllar süreceğine inandığını belirtti.
Heyet Pachino kentinde Vinarelli Di Marzamemi etkinliğine katıldı. Etkinlikte Tarsusun yöresel yiyecek ve içeceklerinin tanıtıldığı bir stantta Tarsusun tanıtımı yapıldı.
Tarsus Belediyesi heyeti gerek Tarsusun gerekse Tarsus Belediyesinin tanıtılması konusunda başarılı bir ziyareti tamamlayarak ilçeye döndü. Kasım ayı içerisinde ise Palazzolo Acreide Belediye Başkanı, Sicilya Türkiye
Fahri Başkonsolosu ve Türk-Sicilya Dostluk Derneğinden oluşan bir heyet Tarsusu ziyaret edeceği öğrenildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık