Tarihi Mezar Taşı Duvardan Çıktı

Sivasta Yukarı Tekke mezarlığında bulunan caminin bahçe duvarında tarihi mezar taşının dolgu malzemesi olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

Tarihi Mezar Taşı Duvardan Çıktı
  • 13 Ağustos 2018, Pazartesi 15:24
Sivasta Yukarı Tekke mezarlığında bulunan caminin bahçe duvarında tarihi mezar taşının dolgu malzemesi olarak kullanıldığı ortaya çıktı.
Kılavuz Mahallesinde bulunan Yukarı Tekke Mezarlığında yer alan Abdulvahabi Gazi Caminin bahçe duvarında dolgu malzemesi olarak kullanılan tarihi mezar taşı görenlerin tepkisine neden oluyor. Caminin bahçe duvarı yapımında kullanılan ve üzerinde Osmanlıca yazıların olduğu tarihi mezar taşı dikkat çekiyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğünün sit alanı içerisinde yer alan duvarda dolgu malzemesi olarak kullanılan ve dikkat çekmemesi için üzeri taşla örtülen tarihi mezar taşının 1974 yılında kaybolmasın diye duvara konulduğu belirtildi.
Abdulvahabi Gazi Camini ziyarete gelen İbrahim Çelik, tarihi taşı duvarda gördüğünde çok üzüldüğünü ifade ederek, Gördük inanın şuan üzüldüm. Böyle bir tarihi değerdeki taşın, hangi usta bunu getirip de buraya yerleştirmiş. Herhalde memlekette taş kalmamış ki getirip de bunu bu şekilde buraya yerleştirmişler. Burada bir manası da yok. İnşallah yetkililer bunu görür de bunu yerinden çıkarır layık olduğu bir yere koyarlar dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık