Tarihi Kentlerin Önceliği İşbirliği Ve Dayanışma

Dünya Tarihi Kentler Birliği toplantısı kapsamında dünyanın farklı ülkelerinden Bursaya gelen belediye başkanı ve yöneticileri makamında ağırlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yapılan toplantının dünya barışına katkı sağlamasını temenni etti.

Tarihi Kentlerin Önceliği İşbirliği Ve Dayanışma
  • 09 Eylül 2018, Pazar 12:33
Dünya Tarihi Kentler Birliği toplantısı kapsamında dünyanın farklı ülkelerinden Bursaya gelen belediye başkanı ve yöneticileri makamında ağırlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yapılan toplantının dünya barışına katkı sağlamasını temenni etti.
Dünya Tarihi Kentler Birliğinin 16. konferansına ev sahipliği yapan Bursa, 21 ülkeden 40 tarihi şehrin başkan ve yöneticilerinin ağırlamaya devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dünyanın farklı yerlerinden Bursaya gelen konuklarını makamında ağırladı. Samimi bir ortamda yapılan ziyarette, konuklara Bursaya özgü damak tatları ikram edildi.
İnşallah dünya barışına vesile olur
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Dünya Tarihi Kentler Birliği 2018 Buluşmasının Bursada olmasına karar veren Birlik Başkanı Daisaku Kadokawaya ve heyete teşekkür etti. Bursanın geniş bir medeniyete ve kültüre sahip olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, 8500 yıllık bir geçmişe sahip olan Bursanın birçok farklı medeniyete ev sahipliği ve yaklaşık 150 yıl Osmanlıya başkentlik yaptığını belirtti. Günümüz Türkiyesinin başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm kesimleriyle savaşların olmadığı, kardeşliğin hüküm sürdüğü bir ortam istediğini ifade eden Başkan Aktaş, Bunun da kültür, sanat ve beraberinde turizmin sağlayacağı bir ortamla olacağını biliyoruz. Gerek Dünya Tarihi Kentler Birliği, gerekse yurtdışındaki birlikler noktasında bu tip açılımları ciddi şekilde önemsiyoruz. Ümit ediyorum ki Bursaya gelerek toplantıya katılan herkes birçok kazanım sağlayacaktır. Programa katılan tüm misafirlere teşekkür ediyorum. İnşallah kardeşliğimiz, dostluğumuz dünya barışına ve kan ile gözyaşının dinmesine vesile olur. Dünyanın herhangi bir köşesindeki sıkıntıdan bahsederken Türkiyenin tek derdi de budur dedi.
Konuklara Bursa hakkında da bilgi veren Başkan Aktaş, 3 milyon nüfusa sahip Bursanın ağırlıklı otomotiv ve tekstil olmak üzere tarih, kültür, tarım, turizm ve termal şehri olduğunu dile getirdi.
Bursanın sahip çıktığını gördük
Dünya Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Kyoto Belediye Başkanı Daisaku Kadokawa ise, küreselleşmenin sıkça konuşulduğu ortamda yerel kültürlerin nasıl korunacağını önemsediklerini ve bu sene ele aldıklarını anlattı. Yayınlanacak deklarasyonu tüm katılımcı şehirlerin kendi bölgesine götürüp uygulayacağına inandığını söyleyen Kadokawa, Bursanın tarihi yerlerini ziyaret etme imkanı bulduk. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş liderliğinde tüm vatandaşların Bursanın tarihine, kültürüne sahip çıktığını, geliştirip koruduğunu gözlerimizle gördük. Bunun için mutlu olduk. Elbette ülkeler arasında zaman zaman gerginlikler olabiliyor. Fakat biz bunları aşarak tarihsel kentler arasındaki işbirliğini ve dayanışmasını geliştirmek istiyoruz. Kültürler arasındaki ilişki ve iletişimin artmasına katkı sağlama kararlılığındayız diye konuştu.
Kyoto Meclis Başkanı Kazuhiro Terada da Yeşil Bursa namıyla bilinen doğal ve tarihsel güzelliklerle bezenmiş bir şehirde bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. 26 kentin katılımıyla kurulan Dünya Tarihi Kentler Birliğinin bugün 116 üyesi bulunduğunu hatırlatan Terada, devlet çerçevelerini aşarak kentler arası bir iletişim ve etkileşim sağladıklarını aktardı. Terada, Kendi kentlerimizin kültürünü bilmiş olsak da dünyanın başka kentlerinde bambaşka kültürler olduğunu bilen ve bunları anlayan insanların hala az olduğunu tahmin ediyorum. Dünya Tarihi Kentler Birliği toplantısında her bir kent temsilcisinin başka kentlerle kurduğu iletişimi kendi bölgelerinde yurttaşlarına aktaracağına inanıyorum dedi.
Ziyarette, diğer şehirlerin başkan ve yöneticileri de söz alarak kentleri hakkında bilgi verdi. Toplantı sonunda Başkan Alinur Aktaş tarafından tüm misafirlere ipek kumaş üzerine yapılmış Bursa tablosu hediye edildi. Misafirler de kendi bölgelerini anlatan hediyeleri Başkan Aktaşa takdim etti. Ziyaretin sonunda Başkan Aktaş ve konuklar hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık