Tarihi İlçede, Vali İle Birlikte Araplar Rafting Yaptı

Elazığın tarihi barındıran ilçelerinden Paluda Vali Çetin Oktay Kaldırım ile birlikte Körfez ülkelerinden gelen turizmcilerin de yer aldığı kafile rafting yaptı.

Tarihi İlçede, Vali İle Birlikte Araplar Rafting Yaptı
  • 22 Ekim 2018, Pazartesi 16:57
Elazığın tarihi barındıran ilçelerinden Paluda Vali Çetin Oktay Kaldırım ile birlikte Körfez ülkelerinden gelen turizmcilerin de yer aldığı kafile rafting yaptı.
Elazığ Valiliği, Fırat Kalkınma Ajansı ve Türk Hava Yollarının organizesiyle Körfez ülkelerinden kente gelen turizmcilerin de yer aldığı kafilenin bugün ki durağı birçok tarihi içinde barındıran Palu oldu. Palu ilçesinde Vali Çetin Oktay Kaldırımın eşlik ettiği kafile Murat Nehrinde rafting yaptı. Yaklaşık bin 100 yıl önce inşa edilen tarihi Palu köprüsünün altından rafting yaparak geçen turizmciler heyecanlı anlar yaşadı.
Murat Nehrinin bu sene rafting parkuru olarak ilan edildiğini anımsatan Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Burada güzel bir proje icra edildi. Hem rafting malzemeleri getirildi, hem de burada bir yürüyüş alanı oluşturuldu. Aktiviteleri çeşitlendirme projeleri var. Murat Nehri önemli bir destinasyon alanı olmaya aday. Misafirlerimizin de söylediği gibi gerçekten çok keyifli ve heyecanlıydı. Burada bu tür aktiviteleri yapmak turistler için son derece ilgi çeken, cazibe oluşturan merkez olmaya aday dedi.

Elazığ turizm sektörü için her şeye sahip
Paluda kültür ve tarihin olduğuna dikkat çeken Vali Kaldırım, Müthiş bir derinlik var. Son derece misafirperver insanları var. Doğası, müziği ve gastronomisi zaten mükemmel. Elazığ, dolayısıyla tarihiyle, kültürüyle sanatıyla, müziğiyle ve musikisiyle su varlığıyla dan Adan Zye turizm sektörü için gerekli olan her şeye sahip. Yeni ve bakir bir alan. Ama çok büyük potansiyelleri olan bir alan” ifadelerini kullandı.

Çok sayıda Arap turisti çekeceğimizi düşünüyoruz
Elazığda heyecanlı bir aktivite gerçekleştirdiklerini aktaran kafileden Abdulaziz Jaber ise, “Daha önce Karadeniz ve Antalyada gerçekleştirmiştik ama bu gerçekleştirdiğimiz en güzel ve en heyecanlılarından birtanesiydi. Bu aktivitenin çok sayıda Arap turisti buraya çekeceğini düşünüyoruz. Biraz parkuru geliştirmemiz lazım. Bunları arttırdığımızda turist sayısının biraz daha artacağını düşünüyorum. Valimiz Trabzonda çok harika işler çıkardı. Oranın gelişmesinde büyük katkı sağladı. Elazığda aynı şeyleri gerçekleştireceğinden eminim. Gerçekten eğlendik çok güzeldi en kısa sürede tekrar geleceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık