Tarihi Handaki Çelik Kapı Söküldü

Bursada II. Beyazıd tarafından 1508 yılında yaptırılan Pirinç Handaki çelik kapı söküldü.

Tarihi Handaki Çelik Kapı Söküldü
  • 18 Ekim 2018, Perşembe 13:58
Bursada II. Beyazıd tarafından 1508 yılında yaptırılan Pirinç Handaki çelik kapı söküldü.
Müzikle ilgilenen Murat Çapkın, 1,5 ay önce Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait Pirinç Handan bir iş yeri kiraladı. İçeride bulunan değerli eşyaların çalınmaması için Çapkın iş yerine bir kapı sipariş etti. Beyaz olarak getirilen çelik kapı handaki herkesin dikkatini çekti. Hanın tarihi dokusunu bozduğu gerekçesiyle komşuları Çapkını uyardı. Gelen tepkiler üzerine çelik kapıyı söken Çapkın, eski kapıyı taktı.
Geçici olarak çelik kapı taktırdığını ifade eden Çapkın, Beyaz kapıyı ben de beğenmemiştim. Yeni kapı olana kadar muvakkat taktırmıştım. Aslında kapıyı taktırırken diğer kapının orijinalini bozmamıştık. Gelen tepkiler üzerine kapıyı kaldırdık. Şimdi yapacağımız görüşmelerle dokuya uygun bir kapı takacağız. Bu kapı çok konuşuldu. Onun için atmayı düşünmüyorum. Yan tarafta ressam komşumuz var. Onun resimlerini bu kapıda sergilemeyi düşünüyoruz dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık