Tarihi Hamamın Fiyatı Dudak Uçuklatıyor

Sivasta 17üncü yüzyılda Osmanlı döneminde yapılan tarihi hamam, sahibi tarafından 4 milyon lira karşılığında satışa çıkarıldı.

Tarihi Hamamın Fiyatı Dudak Uçuklatıyor
  • 07 Ağustos 2018, Salı 12:29
Sivasta 17üncü yüzyılda Osmanlı döneminde yapılan tarihi hamam, sahibi tarafından 4 milyon lira karşılığında satışa çıkarıldı.
Sivas kent merkezinde Camikebir Mahallesinde bulunan 17üncü yüzyılda yapılan tarihi Eski Paşa Hamamı Anıtlar Kurulu tarafından 1989 yılında tescillenerek koruma altına alındı. Doğu, batı doğrultusunda dikdörtgen planlı olan hamamın doğusunda soyunmalı batısında ise ılıklık ve sıcaklık bölümleri yer alıyor. Toprak kaplı yığma taşıyla yapılan hamamın tek kubbesi bulunuyor. Osmanlı klasik mimarisiyle yapılmış olan tarihi hamam sahibi tarafından satılığa çıkarıldı. 33 yıldır faal olarak kullanılan hamam 1 yıldır ise kullanılamıyor. Hamam 4 milyon lira karşılığında yeni sahibini bekliyor.

4 milyon lira istiyoruz
Tarihi hamamın sahibi Hüseyin Ocak, hamamın Osmanlı döneminden kaldığını belirterek, Bu hamam Osmanlı döneminden kalma. Yaklaşık 300 yıllık. 1985 yılından beridir ben işletiyorum. Bende şuan da yurt dışında kaldığım için ilgilenemiyorum. Geçen yıla kadar kiradaydı ama kiracının yaşadığı sorunlardan dolayı çıktı. Yaklaşık 1 yıldır boş bir durumda. Şanda da satmaya veya kiraya vermeyi düşünüyorum. Sivas için çok değerli ve önemli bir yer. Bu tarihi eseri de Sivasa kazandırmak istiyoruz dedi.
Hamamın Anıtlar Kurulunda tarihi eser olarak kayıtlı olduğunu ifade eden Ocak, Yaklaşık fiyat olarak 4 milyon lira düşünüyoruz. Tarihi olduğundan dolayı dikkat çekiyor. Tarihi olduğundan dolayı arayıp tarihini öğrenmek isteyen çok oluyor. Hamamın ismi de eskiden burada paşalar kaldığı için Paşa hamamı olarak geçiyor dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık