Tarihi Adana Buluşmaları Toplantısı

Çukurova Turizm Profesyonelleri (SKAL) Başkanı Meltem Özdemir, düzenleyecekleri çeşitli etkinlikleri Adanayı en iyi şekilde tanıtacaklarını belirterek, Şehri tanıtmak bizim görevimiz dedi.

Tarihi Adana Buluşmaları Toplantısı
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 16:06
Çukurova Turizm Profesyonelleri (SKAL) Başkanı Meltem Özdemir, düzenleyecekleri çeşitli etkinlikleri Adanayı en iyi şekilde tanıtacaklarını belirterek, Şehri tanıtmak bizim görevimiz dedi.
Çukurova Skal tarafından düzenlenen ‘Tarihi Adana Buluşmları adlı toplantı Adana Müzesinde yapıldı. Çukurova SKAL Başkanı Meltem Özdemir, enlerin kenti olarak bilinen Adanayı daha iyi nasıl tanıtabiliriz sorusuna yanıt arayarak kafa yorduklarını söyledi.
Çukurova SKAL grubu olarak projelerinin onaylanmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirten Özdemir, Milli Mensucat Müzesini tanıtmak, katkı koymak, şehri tanıtmak, müze alışkanlığını geliştirmek en büyük hedefimizdir. İl ekonomisine katkı koyan bir yapımız var. Adana Kız Lisesinde, Adana Konağında, Varda Köprüsünde ve Taşköprüde teması Adana üzerine olan etkinlikler düzenleyeceğiz. Projelerimizi birlikte yapacağız dedi.
Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Tari ise Adananın festivaller kenti olduğunun altını çizdiği konuşmasında sosyal medya fenomenlerini önemsediklerini ve çağın artık sosyal medya üzerinden ilerleyen bir çağ olduğunu ifade etti. Adanaya yönelik algı operasyonları geliştirip turizmi de böylelikle ayağa kaldırıp koşar adım hale getirmenin en büyük hedefleri olduğunu söyledi
Çukurova SKAL üyesi turizmci Nesrin Göçhan da SKALın vizyonu hakkında bilgiler verdi. SKALın global bir ticaret birliği olduğunu kaydeden Göçhan, küresel turizmcilik adına SKALı önemsediklerini söyledi. Göçhan, Türkiyede toplam 17 SKAL Kulübünün olduğunu ve Çukurova SKALın ise 27 Eylül 2001de kurulduğunu ifade etti.
Herberyum müzesi kurulacak
Dr. Haluk Uygurun ‘Bugün bir rüya gördüm. Kuşlar güneşe doğru uçuyorlardı temalı bugüne kadar yaptığı çalışmalarından özetler sunduğu konuşmasında Adananın endemik bitkilerini araştırdıklarını, Ç.Ü. Eczacılık Fakültesinin bünyesinde Herberyum Müzesi oluşturacaklarını ve inşaatının devam ettiğini söyledi. Uygur, Bizim verdiğimiz 2 bine yakın endemik bitkilerin fotoğrafları var. Bu sayıyı 3 bine ulaştıracağız dedi.
Adana Bölgesel Turist Rehberler Odası Başkanı Kudret İdemci de, güzel topraklara sahip olan Adananın en büyük değerlerinden birisi olan Ramazanoğlu Konağının ilgisizlik yüzünden kapatılma durumuna geldiğini ve bunun da üzücü olduğunu söyledi. Deste verilmesi gereken turizm konusunda rehberler olarak karşılaştıkları güzelliklerden örnekler veren İdemci, Tanıtım eksikliğimiz var. Gençleri turizm konusunda yönlendirip bu yarının güvencesi olan arkadaşlarımızı aşılamamız gerekiyor dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık