Takside Unutulan 110 Bin Lira Değerindeki Altınları Sahibine Teslim Etti

Kolu kırılan oğlunun tedavisi ve ihtiyaçlarını karşılamak için arkadaşlarından 4 bin lira borç alan taksici, aracında unutulan 110 bin lira değerindeki altınları hiç dokunmadan sahibine teslim attı. Yalınız, örnek davranışıyla bağlı bulunduğu Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi tarafından ödüllendirilecek.

Takside Unutulan 110 Bin Lira Değerindeki Altınları Sahibine Teslim Etti
  • 25 Temmuz 2018, Çarşamba 9:53
Kolu kırılan oğlunun tedavisi ve ihtiyaçlarını karşılamak için arkadaşlarından 4 bin lira borç alan taksici, aracında unutulan 110 bin lira değerindeki altınları hiç dokunmadan sahibine teslim attı. Yalınız, örnek davranışıyla bağlı bulunduğu Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi tarafından ödüllendirilecek.
Atatürk Havalimanında bir takside şoför olarak çalışan Yüksel Yalınız, arabaya müşteri olarak binen Semiha Külekçiyi gideceği yere bıraktıktan sonra arka koltukta küçük bir çanta buldu. Bulduğu çantanın içinden yaklaşık 110 bin lira değerinde altın takılar olduğunu gören Yalınız, çantayı Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifine teslim etti. Çantayı teslim alan Kooperatif Başkanı Fahrettin Can, çantanın sahibine ulaşmaya çalıştı. Altınlarını kaybettiğini birkaç saat sonra farkına varan Semiha Külekçi ise durağa gelerek altınlarını teslim aldı.

Altınlarımı Erzurumda unuttuğumu sandım
Altınlarına kavuşmanın sevincini yaşayan Semiha Külekçi, Bu sabah 09.30da Erzurumdan İstanbula geldim. Erzurum Havalimanında lavaboya altınlarımı alarak girdim. Orada unuttuğumu biliyordum. Daha sonra İstanbula indim. Bir iki saat sonra farkına vardım. Altınları kaybettiğimin farkına varınca Türk Hava Yollarına başvurdum. Atatürk Havalimanında, en son takside unuttuğumu bir ihtimal düşündüm. En çok Erzurumda bıraktığımı düşündüm. Zaten iki yerde çıkarmıştım çantamı. Bir Erzurumda bir de taksinin içinde para verirken ama hatırlamadım. İki saat sonra aklıma geldi. Sonra havalimanına geldik. Güvenlik görevlilerine müracaatta bulunduk. Altınları kaybettiğimi anlayınca şoka girdim, inanamadım. Şoka girdim hiçbir şey hatırlamıyorum o an panikledim. Eşime de söyledim. O da Erzurum Havaalanında araştırma yaptı. Eşimin telefonu kapandı. İletişime geçemedik. Şoka girdiğim için aklıma bir şey gelmiyordu. Allaha bırakmıştım. Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Benimle bizzat irtibata kendisi geçti dedi.

Yaklaşık 5 yıllık maaşı kadar parayı düşünmeden sahibine teslim etti
Kullandığı takside bulduğu yaklaşık 110 bin lira değerindeki altın takıları, paraya ihtiyacı olmasına rağmen düşünmeden sahibine teslim eden Yüksel Yalınız, Atatürk Havalimanından Esenyurta yolcu götürdüm. Dönüşte arka koltukta çanta olduğunu fark ettim. Çantayı kontrol ettiğimde içinde altın olduğunu gördüm durağa gelip teslim ettim. Geri manevra yaparken arka koltukta olduğunu fark ettim. Şoför yevmiyesi ile çalışıyorum. İhtiyaç sahibi olabileceğini düşündüğüm için en ufak bir art niyet taşımadan geri getirdim. Belki 5 yıllık kazancıma denk. Sahibi geldiği için gayet mutluyum. Allahıma şükürler olsun bize haram lokma yedirmedi. Bugünden sonra da yedirmez. Sahibine teslim ettiğim için mutluyum diye konuştu.

Oğlunun tedavisi için arkadaşlarından borç para aldı
Kullandığı araçta bulduğu 110 bin lira değerindeki altın takıları hiç düşünmeden sahibine teslim eden taksi şoförü Yüksel Yalınızın örnek davranışı karşılıksız kalmadı. Bağlı bulunduğu Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi tarafından ödüllendirilen Yalınızıın bir hafta önce kolu kırılan oğlunun tedavisi ve ihtiyaçlarını karşılamak için arkadaşlarından 4 bin lira borç aldığı öğrenildi.

Arkadaşımızı ödüllendireceğiz
Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can ise, Bu arkadaşlarımızın sayısı yeni değil. Geçenlerde 20 bin dolar civarında arkadaşımız para bulmuştu onu da teslim ettik. Arka koltukta kalıyor, küçük bir cüzdan eğer başka bir yolcu alsa bunu ispat etme şansı yok. Biz buradaki arkadaşımızı ödüllendireceğiz Ayın şoförü olarak göstereceğiz. Kendisine bu kadar olamayacak ama küçük bir altın ödülümüz olacak dedi.
Fahrettin Can, yolcuların durak taksilerini tercih etmeleri durumunda kaybettikleri veya unuttukları eşyalara daha rahat ulaşabileceklerini söyledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık