Tahmazoğlundan Şahinbey Çağrısı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Dünya Turizm Gününde tüm Gaziantepte ve diğer illerde ikamet eden vatandaşları Şahinbeyin tarihi yerlerini gezmeleri için Şahinbeye davet etti.

Tahmazoğlundan Şahinbey Çağrısı
  • 26 Eylül 2018, Çarşamba 15:33
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Dünya Turizm Gününde tüm Gaziantepte ve diğer illerde ikamet eden vatandaşları Şahinbeyin tarihi yerlerini gezmeleri için Şahinbeye davet etti.
Göreve geldiği günden buyana Şahinbey İlçesinin saklı kalmış tarihi dokusunu gün yüzüne çıkartarak turizme kazandıran Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Dünya Turizm Gününde Gaziantepin tarihini daha yakından görebilmeleri ve yaşayabilmeleri için tüm vatandaşları Şahinbeye davet etti.
Restorasyonlar ile ilçemizi turizme kazandırıyoruz
Şahinbey bölgesinde tarihi yapıların restorasyonunun hız kesmeden devam ettiğini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “İlk restorasyonumuz Gümrük hanıydı. Burayı 9 ay gibi kısa sürede tamamladık ve yaşayan müzeye dönüştürdük. Daha sonra tarihi Bostancı Mektebinin restorasyonunu gerçekleştirdik ve orayı kültür evi olarak hizmete sunduk. Şehreküstü bölgesinde 11 kilometre sokak sağlıklaştırma çalışması yaparak oradaki tarihi konakların hepsinin restorasyonuna başladık şu anda bir kısmı bitti, bir kısmı da devam ediyor. Eski Savaş müzesi tamamen çökmek üzereydi çevresindeki evleri de satın alıp genişleterek restorasyonunu tamamladık. Şahinbey Milli Mücadele Müzesi olarak hizmete sunduk. Kılınçoğlu, Delbes mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları yapıyoruz. Buradaki amacımız mahallenin altında çökme riski olan mağaraları restore ederek turizme kazandırmak. Bu vesile ile Dünya Turizm Gününü kutladığımız şu günlerde tüm vatandaşlarımızı buram buram tarih kokan ilçemize davet ediyorum.” dedi.
Milli Mücadele Müzesinde tarihe yolculuk
Kurtuluş Savaşında Fransızlara ve İngilizlere karşı tek yumruk olup, Dünyaya örnek gösterilecek bir mücadele ortaya koyan Gazianteplilerin kurtuluş destanı Şahinbey Milli Mücadele Müzesinde yeniden hayat buldu. Ecdadın zor koşullar altında düşmanın teknolojik silahlarına karşı verdiği mücadele bal mumu heykeller ve ses efektleri ile gelecek nesillere aktarılıyor. Gaziantepin direniş destanının yansıması olan Şahinbey Milli Mücadele Müzesini ziyarete gelenler verilen mücadeleyi yerinde yaşayarak tarihte yolculuk yapıyor.
Şahinbeyde kasteller gün yüzüne çıktı
Dünyada benzeri bulunmayan ve su mimarisinin eşsiz örnekleri olan Gaziantep Kastelleri, bir çok işlevi bulunan yapılar olarak inşa edilmiştir. Türk Mimarisinde sadece Gaziantepte bulunan bu yapılar kısmen veya tamamen yer altında bulunmaları ile ilgi çeken en önemli yapılar arasında yer alıyor.
Gaziantepte oluşturulan su sistemi, evlerin altından geçen ve “Livas” adı verilen su yolları ile her eve içme ve kullanma suyu ulaşmasını olanaklı kılmıştır. Bu nedenle meydan ve duvar çeşmelerine konut alanlarında fazla ihtiyaç duyulmamıştır. Özellikle ticaret dokusunun yer aldığı bölgelerde nüfusun yoğunluğu nedeniyle çeşmeler daha fazla yapılmıştır.
Gaziantepin Eyüp Sultanı olacak
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantepe İstanbulun meşhur meydanlarından Eyüp Sultan Meydanının bir benzeri olan Şıh Meydanının yapımının büyük bir kısmı tamamlandı. Şıh Cami Meydan çalışmalarını aralıksız devam ettiren Şahinbey Belediyesi, restorasyon çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık