Suriyeli Çocuklar Uluslararası Mülteci Gününde Gönüllerince Eğlendi

Kilis Belediyesi ile Çare Derneği Türkiye Temsilciliği işbirliğiyle Uluslararası Mülteci Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte, Suriyeli çocuklar gönüllerince eğlendi.

Suriyeli Çocuklar Uluslararası Mülteci Gününde Gönüllerince Eğlendi
  • 27 Haziran 2018, Çarşamba 18:27
Kilis Belediyesi ile Çare Derneği Türkiye Temsilciliği işbirliğiyle Uluslararası Mülteci Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte, Suriyeli çocuklar gönüllerince eğlendi.
7 Aralık Stadyumunda gerçekleştirilen etkinliğe Çare Derneği Türkiye Direktörü Christina Northey, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, çocuklar ile anneleri katıldı.
Stadyumda Suriyeli çocuklara yönelik kurulan seyyar lunaparkta gönüllerince eğlenen Suriyeli çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Etkinlikte bir konuşma yapan Çare Derneği Türkiye Direktörü Christina Northey, Uluslararası Mülteci Gününü Suriyeli çocuklar ile kutlamaktan memnun olduklarını ifade ederek, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin başta Suriye olmak üzere dünyanın diğer ülkelerinden gelen ve evini terk etmek, zorunda kalan sığınmacılara karşı göstermiş olduğu bu sıcak karşılamayı ve cömertliği özellikle vurgulamak isterim. Nitekim Türk halkı da sığınmacılara karşı aynı sıcaklığı ve dostluğu göstermektedir. Burada bir yaşam kuran sığınmacıların yerel ekonomi ve yerel topluluğa olan katkılarını da kabul etmek gerekmektedir. Türkiye sığınmacıları sıcak karşılamış ve onlara 8 yıl içerisinde güvenli bir liman olmuştur. İnanıyorum ki, dünyada bulunan birçok ülkenin Türkiyenin sergilemekte olduğu bu olumlu örneklerden öğreneceği çok şey bulunmaktadır” dedi.
Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ise, Çare Türkiye Temsilciliği ile birlikte yaptıkları çocuk şenliğine katılanlara teşekkür ettiğini ifade ederek, “Kilis umudun ve barışın ana şehri, kendi nüfusumuzdan fazla Suriyeliyi barındırmamıza rağmen, asayiş olaylarının yok denecek kadar az olduğu misafirperverliğin zirve yaptığı bir şehirdir. Bu olay dünya kurulduğundan bu yana olmamıştır. Olması da mümkün değildir. Onun için biz Kilisle, Kilisliler ile gurur duyuyor ve övünüyoruz. Eğer bu şehir başka bir ülkede olsaydı, şu anda dünyanın bir numaralı şehri olurdu. Bugün çocuklarımız, bu sıcakta çocuk sıcaklığıyla eğleniyorlar. Hemen yanı başımızda, kıyamet kopuyor. İnsanlar birbirini boğazlıyor. Az önce Afrinde büyük bir patlama olmuş, çok sayıda insan ölmüş, dünyanın artık kan ve gözyaşına ihtiyacı yok. Dünyanın barışa ve huzuru ihtiyacı var. Dünyanın Kilisin yaptığına ihtiyacı var” diye konuştu.
AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger ise yaptığı konuşmada, dünyanın en güzel çiçek bahçesinin, çocukların içinde olduğu bahçe olduğunu belirterek, “Şu anda dünyanın en güzel bahçesindeyiz. Dolayısıyla bu güzel çiçek bahçesindeki güzelliği bizlere yaşatanlara teşekkür ediyorum. Dini, cinsiyeti, ırkı, konuşulmayan dünyanın tek varlığı çocuklardır. Biz onlara bakarken, geleceğimize, gözlerinin içindeki güzelliğe bakıyoruz. Bu kardeşlerimiz bu yavrularımız yanı başımızdaki Suriyeden kaçarak geldiler. Yaşıt arkadaşlarıyla beraber bir yaşamı paylaşıyorlar. Biz onlarla paylaşımı burada öğrettiğimizi sanıyoruz. İnşallah bu paylaşım, bu güzellik, dalga dalga, bütün dünyaya yayılır” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık