Suriye Sınırında Serbest Stil At Yarışları Düzenlendi

Suriye sınırında bulunan Kiliste, sınır hattına yakın bölgede serbest stil at yarışları düzenlendi.

Suriye Sınırında Serbest Stil At Yarışları Düzenlendi
  • 19 Ekim 2018, Cuma 13:52
Suriye sınırında bulunan Kiliste, sınır hattına yakın bölgede serbest stil at yarışları düzenlendi.
Zeytin Dalı Harekatının yapıldığı Suriye sınırının Türkiye tarafında Suriye sınırındaki Beşenli köyünde Kilis Valiliği tarafından organize etilen 1inci serbest stil at yarışları düzenlendi. Kendisi de at yeniştiriciliği yapan ve at binicisi olan Kilis Valisi Mehmet Tekinarslanın girişimleriyle bu yol ilk kez Suriye sınırına sıfır noktada at yarışları düzenlendi. 15 atın 3 ayrı parkurda yarıştığı serbest stil at yarışlarında Kadir Zabtiyeoğlunun atı birinci geldi. Yarışmaların tamamlanmasından sonra Vali Mehmet Tekinarslan, Kilis Keçi Birliği Başkanı Mehmet Cirnavuk ile diğer birlik başkanlarıyla birlikte ata binerek parkurda tur attı. Kendi atıyla parkurda tur atan Vali Mehmet Tekinarslan, yaptığı açıklamada, Kilisin tarihinde at yetiştiriciliği ve binicilik üzerinde yarışmalar yapıldığını ifade ederek, “Fakat son zamanlarda biraz unutulmaya yüz tutmuştur. Biz bütün değerlerimizle birlikte ata sporu olan biniciliğin yeniden can bulması hayat bulması için genç kuşakları yeni nesillere atalarının sporunu aktarmak üzere bu sene ilkini düzenlediğimiz serbest stil at yarışı oldu. İnşallah seneye çok daha etkin bu yarışları devam ettireceğiz. Mesele bizim bunları takip etmemiz değil, mesele Kilis halkının buna sahip çıkmasıdır. Bu kültürün gelecek nesillere aktarılmasıdır” dedi.
Hudut hattımızda keyifle şenlikler festivaller düzenliyoruz
Zeytin Dalı hareketi öncesi sıkıntılı kaygılı günler yaşadıklarını anlatan Vali Tekinarslan, “Sınır hattımızdaki terör odaklarının şehrimize ve ülkemize dönek tehditkar varlıkları dolayısıyla bu yıl Allaha hamdolsun. Büyük Türk milleti kahraman ordusuyla devletimiz milletimiz el ele bu terör belasını buralardan def ettik. Hudut hattımızda keyifle şenlikler, festivaller düzenliyoruz. Dünyada görüyor ki bu topraklarda at koşturmasını biz biliriz. At binenin kılıç kuşanın misali eğer bulunduğumuz coğrafyanın mensup olduğunu milletin özelliklerini biliyorsanız dünyada bunu biliyorsa da burada huzur ve barış daimi olur” diye konuştu.
At yarışlarını Kilis milletvekilleri Mustafa Hilmi Dülger, Ahmet Salih Dal ile protokol üyeleri de takip etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık