Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Çalıştayı Yapıldı

Karesi Belediyesi, UCLG-MEWA Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Türkiye Haritalandırması Pilot Projesi Çalıştayına ev sahipliği yaptı.

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Çalıştayı Yapıldı
  • 01 Ekim 2018, Pazartesi 13:38
Karesi Belediyesi, UCLG-MEWA Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Türkiye Haritalandırması Pilot Projesi Çalıştayına ev sahipliği yaptı.
Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Türkiye Haritalandırması Pilot Projesi Çalıştayında konuşan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kalkınma ve eşitlik vurgusu yaparak Başarının yolu planlamadan geçiyor dedi.
Toplantının açılış konuşmasında kalkınma ve eşitlik vurgusu yapan Başkan Yılmaz, planlama olmadan başarının da olmayacağına dikkat çekerek, Bu iş aşk, gönül işi dedi.
Duman, “İnsana hizmet bir onurdur
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmazın Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri hakkında ciddi çalışmalar yapan ve bu meseleyi dert edinen yerel liderlerden birisi olduğuna dikkat çeken UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, Bu çalıştayımız sayesinde de 17 hedefle ilgili gereken çalışmayı yapıp, bundan sonraki süreçteki yol haritamızı belirlememiz açısından önemli çıktılar elde edeceğiz. Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz Nisan ayındaki toplantımızda ‘insana ve insanlığa hizmet etmek ayrı bir onur demişti. Bizim için de Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri insan yararının odak noktası olarak alındığı bir rehber niteliği taşımaktadır dedi.
Planlama olmazsa gemi yürümez
Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin yerel yönetimlerde uygulanmasını önemsediklerini söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bir şeyin kurgusu, kaygısı, bir planlaması olmazsa hiçbir rüzgar o gemiye yardımcı olmaz. Mutlaka bir hedefiniz olması lazım. Biz istiyoruz ki; Balıkesir gelişmiş ülkelerin şehirleri gibi olsun, insanlar güzel gelirler kazansın, birbirine güven duysun, yaşadığı şehirde güvenlik sorunu olmasın, yaşadığı şehirde tartışma olmasın, yaşadığı şehirde her şeye kolay erişim olsun dedi.
Bu iş aşk işi, gönül işi
Karesi Belediyesinin sürdürülebilir kalkınma hedeflerini 2014te kabul ederek uygulanmasında aktif bir şekilde rol aldığını belirten Başkan Yılmaz, Bugün burada faaliyet raporumuzu Sürdürülebilir Kalkınmanın 17 hedefi ile eşleyecek ve haritalandıracaksınız. Örnek bir projeye imza atıyorsunuz. Bu çalıştayın ülkemize, ülkemizde olan sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin uygulanabilirliği dünyaya yayılsın istiyoruz. Hep beraber güzel örneklerle yerelden kalkınmayı örnekleyebilecek şehrimiz var. Bizim bir avantajımız var. Gerçekten ne yaparsak ortaya çıkabilecek bir ilimiz var. Yani bu avantajı çok iyi kullanmamız lazım. Heyecanımız, beklentilerimiz var. Bu iş aşk, gönül işi dedi. Açılış konuşmalarının ardından Başkan Yılmaz ve Genel Sekreter Mehmet Duman, Çalıştaya katılan belediye personeli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık