Süphan Dağında İngiliz Uçağının Parçalarını Bulundu

Van Gölü Koruma Kanununun çıkmasına dikkat çekmek için Süphan Dağına tırmanan Van Gölü Aktivistleri Derneği üyeleri, İngiliz uçağının parçalarını buldu.

Süphan  Dağında İngiliz Uçağının Parçalarını Bulundu
  • 29 Ağustos 2018, Çarşamba 21:11
Van Gölü Koruma Kanununun çıkmasına dikkat çekmek için Süphan Dağına tırmanan Van Gölü Aktivistleri Derneği üyeleri, İngiliz uçağının parçalarını buldu.
Van Gölünün güzellikleri konusunda çalışma yürüten Van Gölü Aktivistleri Derneği üyeleri, Van Gölü Koruma Kanununun çıkması amacıyla çıktıkları Süphan Dağında 1959 yılında düşen İngiliz uçağının parçalarını buldu.
Bu yıl üçüncü kez Türkiyenin en yüksek üçüncü dağı olan 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağına tırmanan 23 kişilik gönüllü ekip, zorlu tırmanışın ardından karla kaplı zirveye çıktı. Tırmanış sırasında dağın zirvesinde 23 Nisan 1959 yılında düşen İngiliz uçağının motor ve parçalarını fark etti. Uçak parçalarına rastlayan gönüllü dernek üyeleri, ellerindeki telefonlara sarılarak uçak parçalarını çekti.
Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Van Gölü Koruma Kanununun çıkmasına dikkat çekmek için tırmandıkları Süphan Dağında 1959 yılında düşen İngiliz uçağının parçalarını bulduklarını belirtti. Uçak parçalarının bir kısmı zirvede bulunan buzulların altında kaldığını ifade eden Özel, büyük buzulların olduğu kısımda oluşan gölün kurumasıyla uçağın motorunun göründüğünü dile getirdi.
Hatırlanacağı üzere, İngilterenin başkenti Londradan Bahreyne giden Avro imalatı dört motorlu uçak, 23 Nisan 1959 yılında Bitlisteki Süphan Dağına düştü. Ankarada yakıt ikmali yaptıktan sonra haber alınamayan uçağın taşıdığı kargo ile ilgili de yılarca çeşitli iddalar ortaya atıldı. Uçak enkazına hava şartları nedeniyle günler sonra ulaşılırken, uçakta bulunan 14 kişilik mürettebattan kurtulan olmamıştı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık