Sultanahmet Camiinde 5 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen organizasyonla Sultanahmet Camii avlusunda öğle namazı sonrası 5 bin kişiye aşure ikram edildi.

Sultanahmet Camiinde 5 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı
  • 23 Eylül 2018, Pazar 15:43
Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen organizasyonla Sultanahmet Camii avlusunda öğle namazı sonrası 5 bin kişiye aşure ikram edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın talimatıyla Türkiye genelinde 13 ilde vatandaşlara aşure ikramı yapıldı. Muharrem ayı nedeniyle dağıtılan aşureler, İstanbulda da Sultanahmet Camii avlusunda vatandaşa ikram edildi. Öğle namazının ardından cami avlusu ve avlu çıkışında iki farklı noktada kurulan çadırların önünde vatandaşlar ve turistler uzun kuyruklar oluşturdu. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı ve Fatih Belediye Başkanı Hasan Suverin de katkısıyla 5 bin kişiye aşure dağıtıldı. Aşure kazanlarına yapılan cumhurbaşkanlığı logosu da dikkat çekti.

“Yurdun birçok yerinde aşure dağıtılıyor”
Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, organizasyonun 5 yıldır yapıldığını ifade ederek, “Son 5 yıldır düzenli olarak Sayın Cumhurbaşkanımız hem İstanbulda hem de yurdun değişik yerlerinde aşure günü münasebetiyle halkımıza aşure ikram ediliyor. Bu yıl da 13 ilimizde 14 farklı noktada halkımıza aşure dağıtacağız. Arkadaşlarımız yurdun birçok yerinde şu anda halkımıza aşure dağıtıyor. Daha önce Eyüpsultan Camiinde bir organizasyon yapmıştık. Bu kez Sultanahmet Camiinde hem halkımıza hem burada bulunan yabancı misafirlerimize kültürümüzü ve değerlerimizi tanıtmak amacıyla böyle bir organizasyon düzenledik” dedi.
Aşuresini alıp cami avlusunda bulunan çimenlerde aşureden tadan vatandaşlar beğenilerini dile getirdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık