‘Sular Vadisi Bursanın Vizyonuna Değer Katacak

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yapımında son aşamaya gelinen Sular Vadisi Doğa Parkında Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündarı ağırlayarak, vizyon projenin detaylarını aktardı.

‘Sular Vadisi Bursanın Vizyonuna Değer Katacak
  • 27 Temmuz 2018, Cuma 14:49
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yapımında son aşamaya gelinen Sular Vadisi Doğa Parkında Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündarı ağırlayarak, vizyon projenin detaylarını aktardı.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yeşil Yıldırıma yakışacak bir şekilde, mavinin ve yeşilin buluşma noktası olarak tasarlanan, su teması ve yeşil alan donatısıyla benzersiz niteliğe sahip Sular Vadisi Doğa Parkında Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündarı ağırladı. Yapım çalışmalarında son aşamaya gelinen, 28 bin metrekarelik proje alanında hayata geçirilen Sular Vadisi Doğa Parkının detaylarını Başkan Dündara aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bursamıza hizmet eden yerel yöneticiler olarak şehrimize değer katacak projelerimizde incelemelerde bulunduk. İlk olarak, Osmangazi Belediyemiz tarafından yapılan, Bursanın fetih tarihinin canlandırıldığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesini inceledik. Gerek mimarisi, gerekse de tarihsel ve sanatsal boyutu ile özel bir yapı şehrimize kazandırılmış. Başkanımız Mustafa Dündarı ve müzenin yapımında emeği geçenleri kutluyor, bu önemli merkezin şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ardından benzersiz mimarîsi ile suni göl ve tesisleriyle insanlar için yepyeni bir buluşma noktası olmaya hazırlanan Sular Vadisi Doğa Parkında Başkanımız Mustafa Dündarı ağırlayarak projemizin detayları ve geldiğimiz aşama hakkında bilgilendirdik” dedi.
Edebali, “Projenin en dikkat çekici kısmı olan gölün yanı sıra teras kademeli oturma alanları, babil bahçesi- seyir terasları, gölgeli oturma bölümü, revan köşkleri, yol boyu dinlenme köşeleri, havuzlar, şelaleler, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, cami, Osmanlı çeşmesi, belediye hizmet binası, aletli jimnastik köşesi ve maket evcil hayvan bahçesi ile Sular Vadisi Doğa Parkı, Yıldırımın Türkiyedeki değerini daha da yükseltecek. Belediye hizmetlerinin verileceği birim dışında içerisinde herhangi bir yapılaşmanın olmayacağı park, insanları yeşil ve mavinin birbirinden güzel tonlarıyla buluşturacak” diye konuştu.
Sular Vadisinin yapımında sona gelindiğini işaret eden Başkan Edebali, “Suyun anlamını bulduğu sular şehri Bursaya yakışacak bir proje olan Sular Vadisi Doğa Parkının yapımında sona yaklaşıyoruz. Su teması ve yüzde 70lik yeşil alan planlamasıyla benzersiz bir doğa parkı olarak ilçemize kazandırmaya hazırlandığımız Sular Vadisi Doğa Parkı, Yıldırıma nefes aldırırken Bursaya da değer katacak bir eser olacak. Bursamızın dünyaya açılan kapıları olan Yıldırım ve Osmangazinin değerine değer katacak projeleri hayata geçirirken, istişarelerimizi sürdüreceğiz. Başkanımız Mustafa Dündara ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Projenin yapım aşamasında gerçekleştirilen kamulaştırmanın başlı başına önemli bir hizmet olduğunu vurgulayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Yıldırım Belediyemizin Sular Vadisi projesinin gerçekleştiği alanda Başkanımız İsmail Hakkı Edebalinin misafiri olduk. Bursada, Osmangazide, Yıldırımda hizmet etmenin zor olduğunu biliyoruz. Öncelikle projelerin hayata geçirileceği alanlar oluşturmak gerekiyor. Bu konuda kamulaştırma ön plana çıkıyor. Kamulaştırma ile gerçekleştirilen bu projede bölgenin nefes aldığını görüyoruz, mahallenin rahatladığını görüyoruz. Bu başlı başına bir hizmet. Bununla birlikte uygulama projesinin değeri de ön plana çıkıyor” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık