Sorgum Ve Sudan Otunun İlk Hasadı Yapıldı

Kırklarelinde, Mayıs ayında ekimi yapılan sorgum ve sudan otunun hasadı kapsamında tarla günü düzenlendi.

Sorgum Ve Sudan Otunun İlk Hasadı Yapıldı
  • 08 Ağustos 2018, Çarşamba 14:04
Kırklarelinde, Mayıs ayında ekimi yapılan sorgum ve sudan otunun hasadı kapsamında tarla günü düzenlendi.
Türkiyede ekimi giderek yaygınlaşan sorgum ve sudan otu tek yıllık buğdaygil yem bitkisinin tarla günü etkinliği, Kırklarelinin Koyunbaba ve Kavaklı Mahallesinde gerçekleşti. Etkinliğe, Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Şube Müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, il müdürlüğü personeli ve çiftçiler katıldı.
Programda önce katılımcılara yetiştirme esnasında uygulanan işlemlerle ilgili bilgilendirme yapıldı, ardından biçim işlemi gerçekleşti. Birinci biçim sonucunda sorgum-sudan otu melezinden 4 ton, sudan otudan 3 ton ve sorgumdan 1,5 ton verim elde edildi. Kavaklıdaki sorgum-sudan otu melezi ise 4,1 ton verim alındı.
Ekim zamanı, iklim şartları ve bakım koşullarına göre bir sezonda 3-4 biçim yapılabilen sorgum-sudan otu melezi, sudan otu ve sorgumun Kırklareli koşullarında daha 2 kez biçiminin yapılabileceği düşünülüyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık