Sökenin Tarihine Işık Tutacak Kitap Sökev Tarafından Basıldı

Sökede üniversite eğitiminde fiziki mekanların kazandırılmasında konusunda öncülük eden Söke Eğitim Vakfı (SÖKEV); Sökeli yazarlarına da katkı sağlıyor.

Sökenin Tarihine Işık Tutacak Kitap Sökev Tarafından Basıldı
  • 25 Eylül 2018, Salı 13:52
Sökede üniversite eğitiminde fiziki mekanların kazandırılmasında konusunda öncülük eden Söke Eğitim Vakfı (SÖKEV); Sökeli yazarlarına da katkı sağlıyor.
Daha önce şehit babası Mustafa Uyarın şiir kitabının basılmasını sağlayan SÖKEV şimdi de araştırmacı eğitimci İsmail Caner Gençin “Söke Bir Güzel Anadolu” isimli kitabının basımını sağladı. Kitabın tanıtım toplantısı Söke Hacı Halil Paşa Halk Kütüphanesinde yapıldı.
Kitap tanıtım toplantısına Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, yazar İsmail Caner Gençin kardeşi ADÜ Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç, Sökeli şair ve yazarlar ile davetliler katıldı.
Hazırlık aşaması yaklaşık 30 yıl, kitaplaşma aşaması 3 yıl süren 662 sayfalı “Söke Bir Güzel Anadolu” adlı eserin, Söke tarihini anlatan 3 kitaplık serinin ilki olduğu belirtildi. Söke ve çevresinin coğrafyası, tarihi, bölümler içinde Atatürkün atlattığı ölüm tehlikesi, Forbes Fabrikası gibi birçok bilginin yer aldığı kitapta, Söke tarihine ışık tutacak ve bugüne kadar hiç yayınlanmayan fotoğrafların var olduğu ifade edildi.
Kitabın basımındaki katkılarından dolayı Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu başkanlığındaki SÖKEV yönetim kuruluna teşekkür eden kitabın yazarı Yerel Tarih Araştırmacısı ve İngilizce Öğretmeni İsmail Caner Genç; “Söke tarihine katkıları için Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlaya teşekkür ediyorum. Ayrıca Söke Hacı Halil Paşa Halk Kütüphanesini kültürel etkinliklerin yapıldığı yer haline getiren kütüphane müdürümüz Fatih Akbabaya da teşekkür ediyorum. Kitabın kontrolü ve dizgisi ADÜ Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç tarafından yapılmıştır” dedi.
Bu çalışmaya başlamasının en büyük sebebinin babası Mustafa Gençin Söke hakkındaki araştırmaları ve Söke tarihi konusunda bilinenlerin eksiklikler olduğunu belirten İsmail Caner Genç; “Konumuz sadece Söke değil, aşağı Menderes Havzasıdır. Kitap hazırlanırken bölge hakkında yayınlanan tüm yerli ve yabancı literatür incelenmiştir. Fotoğraflar Güney Afrikada çöpe atılmak üzereyken bulunmuş ve tarafından Sökeye getirilmiştir. Maddi kazanç hedefi yok, amacımız Sökeye hizmettir, Sökeli olabilmektir” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık