Sokak Hayvanları İçin Yapılan Barınak Tamamlandı

Altındağ Belediyesi, ilçedeki önemli bir ihtiyacı daha gideriyor. Mayıs ayında temeli atılan hayvan barınağının inşaatı tamamlandı.

Sokak Hayvanları İçin Yapılan Barınak Tamamlandı
  • 31 Ağustos 2018, Cuma 18:08
Altındağ Belediyesi, ilçedeki önemli bir ihtiyacı daha gideriyor. Mayıs ayında temeli atılan hayvan barınağının inşaatı tamamlandı.
Barınakta aynı anda yaklaşık 150 hayvanı misafir edebileceklerini dile getiren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankarada sokak hayvanları konusunda hem Büyükşehir Belediyesi hem tüm ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde ortak hareket edilmesi gerektiğini söyleyerek, kendileri için her canın kıymetli olduğunu dile getirdi. Hayvan barınağı ve tesisin genel özellikleri hakkında bilgi veren Başkan Tiryaki Yeni yapılan tesis hayvan barınağı olma özelliğinin dışında, ameliyathane ve muayene odaları ile de önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Yaklaşık 150 kadar köpeği yeni barınağımızda misafir edebileceğiz. Yeni barınağımızın inşaatını tamamladık, çevre düzenlemesi yapılıyor. Bu yıl içerisinde açmak arzusundayız. Yasaya göre kısırlaştırdıktan ve eğer hasta ise gerekli tedavileri yapıldıktan sonra sokaktan aldığımız köpeği, tekrar aynı yere bırakmak durumundayız. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz dedi.
Aynı anda 150 hayvanın barınacağı tesis bu yıl içinde hizmete girecek
Altındağ Belediyesinin Karapürçekte çevre yoluna yakın bir alanda yaptığı hayvan barınağı, tek kat olarak planlandı. 750 metrekare oturum alanına sahip barınak, idari kısım ve barınaklar olarak ikiye ayrılıyor. İdari kısımda; ameliyathane, ameliyat hazırlık odası, bakım odası, enfeksiyon odası, muayene odası, 4 adet idari personel odası, bekleme salonu, kayıt odası, veteriner odası, mutfak, lavabo bulunuyor. Barınaklar kısmında ise, 2,50 metrekare kapalı ve 4,50 metrekare 2 açık alana sahip barınaklar bulunuyor. Altındağ Belediyesi Hayvan Barınağı, toplamda 150 hayvanın aynı anda kalabileceği şekilde tasarlandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık