Söğüt Şenlikleri Coşkuyla Devam Ediyor

Bilecikin Söğüt ilçesinde bu yıl 737ncisi düzenlenen Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında, coşkulu kutlamalar devam ediyor.

Söğüt Şenlikleri Coşkuyla Devam Ediyor
  • 08 Eylül 2018, Cumartesi 15:32
Bilecikin Söğüt ilçesinde bu yıl 737ncisi düzenlenen Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında, coşkulu kutlamalar devam ediyor.
Türk tarihinin en köklü kutlamalarından biri olan Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenlikleri için birçok bölgeden Yörükler Söğüte akın etti. Söğüt Meydanında gerçekleşen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından halk oyunları ve mehter gösterisi yapıldı.
Daha sonra Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, toplanan kalabalığa seslendi. Büyükakın, Anadolunun dört bir yanından koşarak buraya gelen yiğitler, analar, bacılar, babalar, geleceğimizin teminatı sevgili çocuklar hepiniz Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenliklerine hoş geldiniz, şeref verdiniz, sefalar getirdiniz. Bu yıl 737inci toyumuzu gerçekleştiriyoruz. Bizlere bu yıl da Ertuğrul Gazinin manevi huzurunda buluşmayı nasip eden mevlamıza hamd olsun. 737 yıldır burada toy yapabiliyorsak hiç kuşkusuz bu eşsiz muvaffakiyet atalarımızın Anadoluya çaldığı mayanın zaman ve mekan üstü bir nurla karılmış olmasındandır. Söğüt ruhu yaşadıkça, Türk beklenendir diyen mazlum milletlerin umudu hep canlı kalacaktır dedi.

Biz özünde yaşatıyoruz, yaşatmaya çalışıyoruz
Şenliğe katılmak için İzmirden gelen Dedekorkut Yörük Türkmen Federasyon Başkanı Emine Güven ise Mutluyuz, akrabalarımızla kucaklaşıyoruz. Anı tabakarımızı aldık. Nice 737 yıllara diyoruz. Türkiyenin hemen hemen tüm illerinde akrabalarımız, biz akraba diyoruz, eş, dost, Yörük-Türkmen kardeşlerimiz vardır. Kendileri ile yakınen tanışırız. Bu şenlikler, etkinlikler, dernekler sebebi ile kucaklaşıyoruz, vesile oluyor. Ben 1980 yılında yapılan bir kutlamayı gördüm siyah beyaz bir videosunu izledim geçenlerde çok hoşuma gitti. Biraz tabi modern bir çağa girdik. Sosyal medya, imkanlar olanaklar biraz farklı oldu. Sanki birazcık o eski özünden ayrılmış gibi hissettim ama yine biz özünde yaşatıyoruz, yaşatmaya çalışıyoruz diye konuştu.
Söğüt Meydanındaki kutlama töreninin bitmesiyle alanda toplanan kalabalık, Ertuğrul Gazi Caddesi üzerinden Ertuğrul Gazi Türbesine doğru yürüdü. 7den 70e yürüyüşe katılan vatandaşlar yürüyüş esnasında 100 metre uzunluğunda bir Türk bayrağı da açtı. Vatandaşlarla beraber yürüyen Vali Büyükakın beraberindeki heyet ile birlikte Ertuğrul Gazi Türbesini ziyaret etti.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık