Sivas Günlerinin İlgi Odağı 100 Kiloluk Kangal

Sivasın yöresel lezzetlerinin ve tarihi değerlerinin tanıtıldığı bu yıl 9uncusu gerçekleştirilen Sivas Günleri Yenikapıda başladı. Festivalin ilgi odağı ise büyüklüğüyle dikkat çeken 100 kiloluk kangal oldu.

Sivas Günlerinin İlgi Odağı 100 Kiloluk Kangal
  • 28 Eylül 2018, Cuma 16:34
Sivasın yöresel lezzetlerinin ve tarihi değerlerinin tanıtıldığı bu yıl 9uncusu gerçekleştirilen Sivas Günleri Yenikapıda başladı. Festivalin ilgi odağı ise büyüklüğüyle dikkat çeken 100 kiloluk kangal oldu.
Sivasın yöresel lezzetlerinin, tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı bu yıl 9uncusu gerçekleştirilen Sivas Günleri Yenikapı Etkinlik Alanında başladı. Açılışa Sivas Platformu, İstanbul Sivas Konfederasyonu ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, iş adamları ve sanayiciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik halk oyunu ekibinin gösterisiyle başladı. Festival kapsamında Sivasa ait birçok yöresel lezzet alanda kurulan stantlarda sergilendi. Vatandaşların tarihi ve kültürel ürünlerin sergilendiği alanları dikkatle inceledi. Sivas ürünlerinin İstanbulluların beğenisine sunulduğu etkinlikte 100 kiloluk kangal da vatandaşların ilgi odağı oldu. Birçok vatandaş kangalın ve yavrularının fotoğraflarını çekti.
“İstanbullu dostlarımızı, Sivası tanımaya davet ediyoruz”
Sivasın çok köklü bir medeniyete sahip olduğunu kültürel ve yöresel lezzetleriyle insanlara aktarılmsının kentin tanıtımı için çok büyük önem taşıdığını belirten Sivas Platformu, İstanbul Sivas Konfederasyonu ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Yüz binler 3 gün içinde Sivasın tarihiyle, kültürüyle, medeniyet değerleriyle buluşacak. Tüm hemşehrilerimizi, İstanbullu dostlarımızı, komşularımızı Sivası tanımaya davet ediyoruz. Sivası gurbetteki Sivaslıların ayağına taşımış olduk. Yöresel ürünlerimizin yüzde 95i Sivas merkez ve köylerinden geldi. Köftemizden, dönerimize kadar fasulyemizden turşumuza kadar tarladan bahçeden çıkan ne mamül varsa ki yüzde yüzü de organik 3 gün boyunca burada pazarlanmış olacak” dedi.
“Vücut olarak çok büyükler”
Festivalde kangala yoğun ilgi gösterildiği ifade eden kangalın yaklaşık 100 kilo olduğunu ifade eden Kangal sahibi Sadi Kocabalçık, Kangal 5 yaşında yavrularımıza talep daha çok tabi ki uzak yoldan geldiler. Yarın biraz dinlendiklerinde daha rahat olacaklar. Vücut olarak çok büyükler” ifadelerini kullandı.
“Dünyanın ilgi odağı olmuş, festivalin olmuş çok mu”
Kangalla fotoğraf çektiren ve Sivas kangalların dünyaca ünlü olduğunu ifade eden bir vatandaş, “Burayı ziyarete geldik, kangalı nasıl bulduğunuz dersen İtalyanlar bile sipariş vermiş. Büyüklüğü, cesareti dünyaya nam salmış bit hayvan, gurur duyuyorum. Dünyanın ilgi odağı olmuş, festivalin olmuş çok mu” dedi.
Yenikapı Etkinlik Alanında başlayan Sivas Günleri kültürel etkinlikleri ve yöresel lezzetlerin tanıtıldığı stantlarıyla 30 Eylül tarihine kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık